2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kiterjesztett valóság tehenekkel

A holland Nedap fejlesztőcég a tejtermelő tehenészetekben szeretné egy lépéssel közelebb hozni a jövőt a „kiterjesztett valóság” (angol rövidítéssel: AR) meghonosításával. Az új technológia az élet egyre több területén találja meg alkalmazási lehetőségeit.

A fejlesztés célja, hogy az az állománymenedzsmenttel kapcsolatos döntésekhez ne kelljen papírokra kinyomtatott adatsorokat böngészni az istállóban.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu/nedap.com

A cég CowControl néven bemutatott rendszere az egyes állatokkal kapcsolatban rendelkezésre álló különböző adatokat és információkat rendszerezett, könnyen értelmezhető formában – és szó szerint az adott istállórészre, állatcsoportra vetítve – bocsátja az állománnyal dolgozó szakemberek rendelkezésére.

A rendszer egyik legfontosabb eleme a termékenyítésmenedzsment-modul, aminek segítségével korán kiszűrhetők a termékenységi problémákat mutató egyedek.

Ezzel az alkalmazással számottevően javíthatók a telep termékenyítési statisztikái.

A cikket a témában született további írásokkal együtt a Magyar Mezőgazdaság 2019/4. számában olvashatja.

Neked ajánljuk
Jelentősen nőni fog az öntözési terület hazánkban 2024-ig Hazánk is részt vesz a fenntartható búzatermesztési programban Afrikában volt a legnagyobb mértékű az erdőirtás az elmúlt tíz évben A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam