2019. augusztus 26., Izsó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az adatokban rejlik a precíziós mezőgazdaság jövője

A precíziós mezőgazdaság lehetővé teszi az adatokon alapuló gyors döntéshozatalt. Minél előbb sikerül közös adatformátumot kidolgozni, annál hatékonyabb a munka.

„Egy elképesztően bizonytalan piacon és kaotikus világban a precíziós mezőgazdaság lehetővé teszi a profitot eredményező valós idejű döntéshozást” – nyilatkozta a mezőgazdasági cégek számára független online kapcsolatot és adatvezérelt megoldásokat kínáló Proagrica egyik vezető salesese, Ryan Hoffman egy kanadai konferencián.

Forrás: szuperfarm.hu

Szerinte az adatok és az adatgyűjtés módja határozza meg a jövő mezőgazdaságát. A különböző platformokon és formátumokban történő tárolás komoly kihívást jelent. A Proagrica e formátumok „egy nyelvre” fordításán dolgozik.

Mihelyst az adatok egyetlen formátumba lesznek rendezve, sokkal könnyebben, mélyebben és alaposabban elemezhetők. Hatékonyabb a munka, kevesebb a veszteség, gyorsabb a döntéshozás. Szükséges is, mert a dolgok internete (IoT) szenzoraival exponenciálisan nő az adatmennyiség.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszer-termelésre Hogyan élheti túl a klímaváltozást a magyar mezőgazdaság? Steve Cutts: Hol van a víz? – Where is the water? A munka elvesztésének árnyékában (videó) Katasztrófát hozhat az aszály és a hőség
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam