2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült az ideális talajteszt

Egy kanadai laborban kidolgozták a termőföld állapota és a terméshozam között közvetlen kapcsolatokat kimutató optimális talajtesztet.

Az A&L Canada Laboratórium által kidolgozott VitTellus teszt nemcsak a termőföld, a talaj állapotát vizsgálja, hanem ajánlásokat is megfogalmaz, hogy hogyan lehetne jobbá tenni azt.

Ez az első teszt, amely közvetlen kapcsolatokat mutat ki az egészséges talaj és a jobb terméshozam között.

A VitTellus nyolc év terepen végzett vizsgálatainak eredménye. A kutatók a megfeszített munkában résztvevő 50 farmerrel 400-nál több tényezőt, fizikai, vegyi és biológiai tulajdonságok sokaságát vették figyelembe, és a növények és a talajban lévő mikrobák komplex viszonyrendszerét is tanulmányozták.

Fotrrás: szuperfarm.hu

A hagyományos vegyi profil mellett a VitTellus a talaj fizikai és biológiai egyensúlyát is méri, majd számszerűsíti. Tökéletes módszer, hogy a gazdák még jobban megismerjék földjüket, és a számok ismeretében megalapozottabb döntéseket hozzanak a növényvédő és egyéb szerek használatáról.

Neked ajánljuk
Borsóginnel a környezetért Új villámfigyelő rendszert avattak Diákok idegenelik a búzát a vetőmagültetvényeken (képgaléria) Élesztő: kívül-belül jót tesz Sürgető üzenet a klíma védelmében
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam