2019. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

DNS-teszttel az ellenőrzött húsiparért

Amerika legnagyobb szarvasmarha-feldolgozója egy ír vállalattal összefogásban új ellenőrzési rendszert dolgozott ki a megfelelő minőség és nyomonkövethetőség garantálására.

A 40 milliárd dolláros nyereséget generáló Tyson Foods egyike a legnagyobb húsfeldolgozással foglalkozóknak, az amerikai húspiac egyötödét fedi le. A vállalat az egyre tudatosabbá és igényesebbé váló fogyasztók elvárásainak kiszolgálása érdekében összefogott a húsbiztonsággal és ellenőrzéssel foglalkozó dublini székhelyű Identigennel, hogy a cég DNA TraceBack-technológiájával tegye átláthatóbbá a szabad tartású angusz marhák feldolgozását – írja az irishtimes.com.

A szarvasmarhából származó DNS-minta révén a teljes gyártási folyamat során nyomon tudják követni a hús sorsát.

A vásárlók a húsipari termékek gyártásával kapcsolatban is pontos információkkal szeretnének rendelkezni, a DNS-technológia révén a beszállítóink és viszonteladóink felé is tudományos bizonyossággal tudjuk igazolni, hogy minőségi húsárunk az általunk ígért kondíciók szerint nevelt szarvasmarhából származik – emelte ki Kent Harrison, a Tyson marketingosztályának igazgatóhelyettese.

Fotó: www.freestockphotos.biz
Neked ajánljuk
Uniós elismerés a környezettudatos magyar kezdeményezésért A klímaváltozás és a francia bor Percenként két futballpályányi esőerdő tűnik el a Föld színéről A klímaváltozás alakulásáról nem az időjárás-jelentésből tájékozódhatunk Itt a klímatudatos bankkártya
Tovább a forrásra: irishtimes.com
Vissza
Hírfolyam