2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Helyet kérnek a fiatalok a magyar mezőgazdaságban

Hazánk egyik legnépszerűbb diákszervezete, a Corvinus Agribusiness március végén rendezte meg az Agribusiness Konferenciát. Nem titkolt szándékuk, hogy az ifjúság és a már tapasztalt szakemberek látásmódját közelebb hozva egymáshoz, a Corvinus Agribusiness is tevékenyen részt vehessen a magyar agrárium jövőjének szempontjából létfontosságú nemzedékváltás elősegítésében.

A kezdeményezéssel az a fő céljuk, hogy Magyarország legnagyobb agrárszakmai konferenciasorozatát hozzák létre, mely hatékonyan szólítja meg a különböző egyetemeken tanuló agrárhallgatókat. Olyan hagyománnyá váló szakmai rendezvényt teremtettek meg, amely lehetővé teszi, hogy

a fiatalok díjmentesen, első kézből értesülhessenek az ágazat legújabb fejlesztéseiről, innovációiról és a sikeres karrier megalapozásához szükséges tudnivalókról.

Fotók: magyarmezogazdasag.hu/viniczai

A 2014-ben alapított szervezet hazánk legnagyobb agráriummal és agrárgazdasággal foglalkozó egyetemközi diákszervezete, melynek célkitűzése az agrárterületen tanuló, valamint az agrárszektor iránt érdeklődő egyetemi hallgatók oktatása, a tanultak bemutatása a gyakorlatban, valamint a tagok megismertetése a legújabb üzletági trendekkel és technológiai újításokkal.

Sokat hallani napjainkban arról, hogy az agrárium korszakváltáshoz érkezett, amelyet mezőgazdaság 4.0 néven szoktak emlegetni.

Az agrárium az agrárdigitalizációs forradalom küszöbén áll, amelyből a gazdálkodóknak nem szabad kimaradniuk, ha meg akarják őrizni hosszú távú versenyképességüket.

Mivel a Corvinus Agribusinessnél a szakmai szemlélet mellett fontos az üzleti, vállalkozói látásmód terjesztése is, ezért a konferencián azok az innovatív megoldások kerültek bemutatásra, amelyek elősegítik a jövedelmező gazdálkodást.

Neked ajánljuk
Helló, mezőgazdasági forradalom, viszlát, röfi! Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) Népszerűbb a magyar élelmiszer: többen fordultak a hazai termelőkhöz a járvány alatt Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam