2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zseniális videó: szántás és elmunkálás egyetlen menetben!

Élelmes gazdának áll a világ. Az agrarszektor.hu talált egy videót, ami bebizonyítja: a mai elektronikus világban is egyszerű mechanikus szerkezetekkel tudnak létrejönni a legzseniálisabb megoldások.

Ez az alsó-szászországi gazda megmutatja, hogyan lehet a tavaszi vetés előtt a leggyorsabban előkészíteni a talajt: egyszerre szánt és elmunkál. Ezt egy váltva forgató ekével nem is volt egyszerű megvalósítani!

A márciusban feltöltött videón egy öregecske, 180 lóerős Fiat/Fiatagri 180-90 Allrad traktor dolgozik, szokatlan gépkapcsolatban. Az automata powershift váltós gép problémamentesen húz egy nyolcfejes ekét (Huard RMGT), és a szántást egy erre ráakasztott packer hengerrel azonnal el is dolgozza. A nézőben rögtön felmerül a kérdés: hogy fogja megoldani az eke forgatását?

A videó 5:20 percnél válik érdekessé, amikor felcsatolják a hengert az eke gerendelyére. 8:20-nál láthatjuk azt a pillanatot, amikor menet közben leoldja a hengert a traktoros, hogy aztán később – miután az ekét megforgatta – menet közben ismét felkaphassa. A rákapcsolás egy pofonegyszerű mechanikai szerkezettel, teljesen automatikusan megy. Ügyes!

Neked ajánljuk
A génszerkesztés gondolatával kacérkodnak a németek Míg nő a Föld lakossága, csökken a termőterület nagysága Ezzel a géppel bárhol termelhetünk zöldséget a lakásban: itt a beltéri növénytermesztő Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam