Laborhúst akarnak előállítani
535 millió dollárt fektet be élelmiszer-gazdasága átalakításába és modernizálásába Szingapúr, ami egy sor sci-fibe illő technológiai fejlesztést is magában foglal – például laborokban tenyésztett hús előállítását is.
A beruházás része egy 106 millió dolláros élelmiszer-ipari invesztíció is, amely a fenntartható és helyi élelmiszer-termelést segítené – számol be a vegán üzleti szakportál, a vegconomist.com.
A kormány célja, hogy a szingapúri élelmiszerigény 30 százalékát fedezni tudja a jelenleg nagyarányú importra szoruló ország 2030-ra.

A beruházások között városi mezőgazdasági projektek, akvakultúrával és biotechnológiai alapú fehérjetermeléssel foglalkozók is vannak. Ez utóbbi azért is fontos, mert a világ népessége növekszik, és egyre fizetőképesebb is, vagyis a fehérjére való igény mindinkább megnő. Az ebben rejlő lehetőségeket Szingapúr sem szeretné elszalasztani, ezért
a növényi fehérjeforrások mellett sejtalapú, vagyis tenyésztett húst is igyekeznek hatékonyan előállítani.
A beruházásnak ez is része, ahogy egyéb biotechnológiai fejlesztések és kutatások is.
„A tudományra és a technológiára kell helyeznünk a hangsúlyt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az emberek teljesen alaptalan és tudománytalan hiedelmek miatt féljenek a tudománytól és a fejlődéstől” – mondta el a tanácsülésen Lee Hsien Loong miniszterelnök.