2019. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Laborhúst akarnak előállítani

535 millió dollárt fektet be élelmiszer-gazdasága átalakításába és modernizálásába Szingapúr, ami egy sor sci-fibe illő technológiai fejlesztést is magában foglal – például laborokban tenyésztett hús előállítását is.

A beruházás része egy 106 millió dolláros élelmiszer-ipari invesztíció is, amely a fenntartható és helyi élelmiszer-termelést segítené – számol be a vegán üzleti szakportál, a vegconomist.com.

A kormány célja, hogy a szingapúri élelmiszerigény 30 százalékát fedezni tudja a jelenleg nagyarányú importra szoruló ország 2030-ra.

Fotó: stock.adobe.com

A beruházások között városi mezőgazdasági projektek, akvakultúrával és biotechnológiai alapú fehérjetermeléssel foglalkozók is vannak. Ez utóbbi azért is fontos, mert a világ népessége növekszik, és egyre fizetőképesebb is, vagyis a fehérjére való igény mindinkább megnő. Az ebben rejlő lehetőségeket Szingapúr sem szeretné elszalasztani, ezért

a növényi fehérjeforrások mellett sejtalapú, vagyis tenyésztett húst is igyekeznek hatékonyan előállítani.

A beruházásnak ez is része, ahogy egyéb biotechnológiai fejlesztések és kutatások is.

„A tudományra és a technológiára kell helyeznünk a hangsúlyt. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az emberek teljesen alaptalan és tudománytalan hiedelmek miatt féljenek a tudománytól és a fejlődéstől” – mondta el a tanácsülésen Lee Hsien Loong miniszterelnök.

Neked ajánljuk
A génszerkesztéssel szarvatlanított marhák átörökítik utódaikba a szarv hiányát Gimnazista feltaláló – Saját almafájuk adta az ötletet Ötven év múlva pusztává válhat Szerbia éléskamrája Ha a szívószálról lemondani nem akaródzik, válassza műanyag helyett a makarónit! Videó: így fejlődött a vízügyek kezelése az elmúlt évtizedekben
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam