2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Automatizált műtrágyázás

Két mezőgazdasági gépgyártó bizakodik, hogy együttműködésükkel közelebb kerülünk a teljesen automatizált agráriumhoz. Mesterséges intelligenciát is használó gépeik csökkentik a károsanyag-kibocsátást.

A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a NLM bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.

Fotó: farmjournalagtech.com

A két cég célja az automatizált mezőgazdaság megvalósítása autonóm gépekkel, minél kevesebb emberi beavatkozással, és persze a termelékenység és a hatékonyság optimalizálása. Bizakodnak, hogy együttműködésükkel közelebb kerülnek céljukhoz.

Technológiáik mesterséges intelligenciát is használnak, amellyel gépeik nemcsak a hatékonyságot növelik, hanem az üvegházhatású gázok kibocsátását is csökkentik.

Neked ajánljuk
Párizs háztetőin elkezdtek növényeket termeszteni Itt a válasz a klímaváltozásra: jön a szárazságnak ellenálló árpa Az ínyencek veszik a mangalicát A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam