2019. szeptember 23., Tekla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vegyszer helyett okoskapa

Aki krumplitermesztéssel foglalkozik, jól tudja, hogy milyen lassan elvégezhető munkának számít a burgonyatáblákon a gyomirtás. Egy új, innovációs díjjal elismert célgéppel azonban ez a munkafolyamat akár hatszor olyan gyorsan elvégezhető, mint korábban.

A dán Yding Smedie & Maskiner A/S cég reményei szerint nemcsak a kézi munkaerőt, hanem a kémiai gyomirtást is kiválthatja az új eszköz. A gép 15–20 km/h-s munkasebessége a jelenleg alkalmazott mechanikus módszerek sebességének a többszöröse, ráadásul az új technológia a gyártó szerint a nagy kapacitás mellett nemcsak hatékony gyomirtást, hanem kíméletes talajápolási technológiát is kínál, gyengéd a növényekkel.

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

A gyomirtó gép lelke az egyenes haladásáról gondoskodó kormányberendezés, ami a fejlesztő cég saját, szabadalmaztatott technológiája, és amivel dombos, egyenetlen terepen is pontosan tartható a kitűzött irány, a kezelő beavatkozása nélkül.

A gyomláló lapátokat a gerinc körüli vezetőlemezek vezérlik úgy, hogy a kapák munkamélysége akár 1 cm-ig csökkenthető.

Neked ajánljuk
Párizs háztetőin elkezdtek növényeket termeszteni Itt a válasz a klímaváltozásra: jön a szárazságnak ellenálló árpa Az ínyencek veszik a mangalicát A világ több vezető cége tervezi csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását Költséghatékony, kényelmes és környezetbarát megoldás – a menstruációs kehely
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam