2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jelentős változásra készül a hazai agrárium

Fordulat előtt áll a magyar zöldség-gyümölcs ágazat. Az InfoRádióban nyilatkozó agrárminiszter szerint újszerű eljárások nélkül nem lehet sikeres a hazai termelés, a XX. század technológiájával nem lehet a XXI. században sikeresnek lenni.

„Nagy vállalkozásra készülődik az agrárium, kifejezetten a kertészet terén, a zöldség-gyümölcs termesztésben. Nem tudunk megfelelő árualap, feldolgozás, logisztika és piacra jutás nélkül sikeresek lenni” – mondta Nagy István agrárminiszter.

Az agártárca 1 milliárd eurós összeg felhasználására készül, kifejezetten a technológiai átállás céljával.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

„Azokat a félelmeket, amelyek korábban felmerültek a hazai vállalkozókban, sokkal inkább az együttműködés keresésének optimizmusa váltotta fel, kereste mindenki azt a lehetőséget, hogyan tudna partnere lenni ennek az új együttműködésnek, és hogyan tudna ő is európai piacokhoz jutni a saját termékével” – értékelte a helyzetet.

2022-re teljesen megépülhet 48 hektárnyi üvegház, 30 hektárnyi feldolgozóüzemi kapacitás és 50 hektárnyi logisztikai bázis.

Az utolsó pillanatban érkezett májusi esőt hasznosnak nevezte a miniszter, s reméli, nem okoz nagyobb kárt a tavaszi időjárás, ami előbb túl száraz, majd igen csapadékos volt.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszer-termelésre Hogyan élheti túl a klímaváltozást a magyar mezőgazdaság? Steve Cutts: Hol van a víz? – Where is the water? Egyre rosszabb a helyzet: súlyos vízhiány fenyeget Több millió fát vágnak ki az új nepáli nemzetközi repülőtér építése miatt
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam