2020. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szem a traktornak

Az internethez kapcsolódó eszközöket (angol rövidítéssel IoT) és automata rendszereket fejlesztő görög Augmenta cég igyekszik piacképesebbé tenni legújabb fejlesztését, egy traktorra szerelt precíziós, valós idejű növénykultúra-elemző rendszert.

A traktor vezetőfülkéjének tetején elhelyezett, 4K-felbontású képalkotásra alkalmas távérzékelő kamera Isobus csatlakozón keresztül kommunikál az egyéb rendszerekkel.

Így az adott növényállományra beállított programon keresztül, a növényállomány érzékelt állapotának megfelelően vezérli a traktorra kapcsolt műtrágyaszóró vagy permetező működését.

A technológia alkalmazása a kontrollhoz képest 12 százalékos termésnövekedést és 15 százalékkal nagyobb nyersfehérje-tartalmat hozott, 13 százalékkal alacsonyabb szerfelhasználás mellett.

Fotó: augmenta.ag
Neked ajánljuk
A génszerkesztés gondolatával kacérkodnak a németek Ezzel a géppel bárhol termelhetünk zöldséget a lakásban: itt a beltéri növénytermesztő Hidegtűrő brazil almafajták érkeznek Európába Nem csak szavakban zöldül a Visa Virágos hangulatban, műanyag nélkül
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam