2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sertések precíziós takarmányozása algák hasznosításával

A precíziós takarmányozás egyre növekvő érdeklődésre tett szert az elmúlt 20 évben, és óriási előrelépéseket hozott. A precíziós takarmányozás ötlete mintegy 30 évvel ezelőtt merült fel, és azóta a szakemberek figyelmének központjában maradt

A pigprogress.net hírportál írása szerint ez a forma azt jelenti, hogy egyedekre és csoportokra lebontva,

tudományos alapon meghatározzák, hogy melyik állatnak mikor, milyen mennyiségű és összetételű takarmányt kell kapnia, természetesen az állat életkorával, hasznosítási irányával és teljesítményével összhangban.

Az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatóinak a receptjei elsősorban a sertések takarmányozására irányulnak, amelyeket más állatfajokra is át lehet dolgozni.

Fotó: pixabay.com

A kutatók szerint megkülönböztetett figyelmet kell fordítani a nemek szerint elkülönített és a fázisos takarmányozásra, amelyek révén jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A hagyományos komponensek precíz adagolása mellett az algák hasznosítása egyre jelentősebb szerepet kaphat, mivel bizonyos algák bekeverése jelentősen javíthatja az emésztőenzimek hatékonyságát.

A precíziós takarmányozás egyaránt szolgálja az állattartás fenntarthatóságát, valamint a gazdasági, környezeti és társadalmi érdekek összhangjának megtalálását.

Neked ajánljuk
Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája? Óránként akár 10-15 hektárt is képesek permetezni drónok Szabolcsban (videóval) Van mód a szúnyogok elleni biológiai védekezésre Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Az energiaellátást erősítő programot hirdetett Palkovics László
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam