2020. február 20., Aladár, Álmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sertések precíziós takarmányozása algák hasznosításával

A precíziós takarmányozás egyre növekvő érdeklődésre tett szert az elmúlt 20 évben, és óriási előrelépéseket hozott. A precíziós takarmányozás ötlete mintegy 30 évvel ezelőtt merült fel, és azóta a szakemberek figyelmének központjában maradt

A pigprogress.net hírportál írása szerint ez a forma azt jelenti, hogy egyedekre és csoportokra lebontva,

tudományos alapon meghatározzák, hogy melyik állatnak mikor, milyen mennyiségű és összetételű takarmányt kell kapnia, természetesen az állat életkorával, hasznosítási irányával és teljesítményével összhangban.

Az Észak-Karolinai Állami Egyetem kutatóinak a receptjei elsősorban a sertések takarmányozására irányulnak, amelyeket más állatfajokra is át lehet dolgozni.

Fotó: pixabay.com

A kutatók szerint megkülönböztetett figyelmet kell fordítani a nemek szerint elkülönített és a fázisos takarmányozásra, amelyek révén jelentős költségmegtakarítás érhető el.

A hagyományos komponensek precíz adagolása mellett az algák hasznosítása egyre jelentősebb szerepet kaphat, mivel bizonyos algák bekeverése jelentősen javíthatja az emésztőenzimek hatékonyságát.

A precíziós takarmányozás egyaránt szolgálja az állattartás fenntarthatóságát, valamint a gazdasági, környezeti és társadalmi érdekek összhangjának megtalálását.

Neked ajánljuk
Míg nő a Föld lakossága, csökken a termőterület nagysága Egy színesebb zöldség-gyümölcs ágazat a fenntartható jövő kulcsa Gigantikus erdőtelepítés jön Magyarországon Zavarja a városból kiköltözőket, ezért törvénybe iktatják a vidéki szagokat és hangokat (videóval) Sok vállalatnak csak a szája nagy – a környezeti lábnyoma nem csökken
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam