2020. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosított szennyvízzel öntözött erdő áll az egyiptomi sivatag közepén

Az elsivatagosodás szerte a világon aggasztja a tudósokat immár egy évtizede, de Egyiptomban különösen jelentős problémának számít, hiszen az ország területének 96 százalékát borítja sivatag.

A Serapium erdő egy 2007-ben indított, Nagy Zöld Fal névre keresztelt program részeként jött létre, amely az afrikai Száhel-övezet sivatagos területeit szeretné visszaerdősíteni.

Az övezet a 70-es években még sűrű növényzettel borított terület volt, ám a lakosság terjeszkedése, a nem fenntartható földművelés és a klímaváltozás együttes hatására rövid idő alatt teljesen elsivatagosodott.

Az alig 2 négyzetkilométeres erdő a 400 000 lakosú Iszmáilija város közelében fekszik, ahol a lakosság évente több millió liter szennyvizet termel.

Az erdőtől nem messze a szennyvizet óriási, mikroorganizmusokkal teli tartályokba vezetik, ahol külön oxigén hozzáadásával gyorsítják a bakteriális tisztítási folyamatot. Ezután a megtisztított vizet csöveken keresztül vezetik át az erdőbe.

A teljes cikk a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon olvasható tovább.

Neked ajánljuk
Előre megjósolható a koronavírus-járvány esetleges második hulláma a szennyvízből Kutatók algákkal és rovarokkal etetnék a húsukért tenyészett állatokat Németország törvényt hozott a szénalapú energiatermelés leállításáról A koronavírus-járvány miatti válság legpozitívabb hatása maga a kezelés módja lesz Hatalmas óceán van az Antarktisz alatt
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam