2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezzel a géppel bárhol termelhetünk zöldséget a lakásban: itt a beltéri növénytermesztő

A világ legnagyobb elektronikai expóján, a CES-en január elején az egyik legérdekesebb bemutatott termék az LG Electronics beltéri növénytermesztő készüléke volt. A berendezés az egyre népszerűbbé váló városi kertészkedés híveinek kíván alternatívát nyújtani a már ismert balkon, körfolyosó vagy tetőterasz helyett.

Az új berendezéssel a felhasználók tápanyagokban gazdag és ízletes zöldségeket, friss fűszernövényeket termeszthetnek a saját otthonukban, az év minden szakában. Az innovatív készülék azok számára lesz ideális választás, akik egészségesebb, környezettudatosabb életmódra törekszenek, és tudni szeretnék, mi található az élelmiszereikben, és azok honnan érkeznek az asztalukra.

Az óriási high-tech hűtőszekrénynek is beillő méretű gép beépíthető, fejlett világítás- és hőmérséklet-szabályozási technológiával rendelkezik. Korszerű öntözőrendszert használ, de a tartozékok között szerepelni fognak kombinált vetőmagcsomagok és egy mobilos alkalmazás is.

Fotó: 24.hu

Modulrendszerű felépítésének köszönhetően a berendezés a belső terekben is ideális szabadtéri termesztési feltételeket biztosít, például a napszaknak megfelelő hőmérséklet beállításával. A LED-es világítás, a levegőkeringetés és a nedvszívó anyagokra épülő vízgazdálkodási rendszer révén a magvakból gyorsan nevelhetők olyan növények, amelyek aztán az ételek ízesítéséhez használhatók fel.

A rendszer akár 24 kombinált vetőmagcsomag kezelésére is képes, és akár egy négytagú család számára is lehetővé teszi, hogy otthon termesztett növényekkel készítsék el ételeiket.

A készülék egyik kulcseleme az LG speciális, nem keringetésen alapuló vízellátási technológiája lesz, ami a vetőmagokhoz és a fejlődő növényekhez is mindig a szükséges vízmennyiséget juttatja el. Ezzel technológiával elkerülhető mind az algásodás, mind a kellemetlen szagok kialakulása, így tiszta és higiénikus környezetben lesznek termeszthetők a biztonságosan fogyasztható, természetes fűszernövények és levélzöldségek.

A növények fejlődése a mobilos alkalmazás segítségével nyomon követhető lesz, sőt az applikáció hasznos tanácsokkal fogja végigkísérni a termesztési folyamat minden lépését. A géphez tartozó kombinált vetőmagcsomagok a magvak mellett tőzeget és műtrágyát is tartalmaznak majd, így a magok azonnal elültethetők lesznek. A készülék bevezetésekor 20 különböző csomag áll majd a felhasználók rendelkezésére, köztük számos salátaféle, cikória és bazsalikom.

Neked ajánljuk
Egyre több az öntözési közösség Feketekatonalégy-tenyésztés a környezetbarát takarmányozásért Szegeden Évtizedekkel ezelőtti szürkemarha-vérvonalat keltenek életre a Hortobágyon Kiket gazdagítanak a tengerekből származó értékek? Hatezer maszkot kapott Szirmabesenyő
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam