2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy színesebb zöldség-gyümölcs ágazat a fenntartható jövő kulcsa

Másodszor rendezték meg a nemzetközi zöldség- és gyümölcskereskedelmi üzletben érdekelt nők világtalálkozóját. Ez alkalomból nyilatkozott a téma egyik elkötelezettje, Michelle Redfern.

Tavaly február 8-án, pontosan egy hónappal a nemzetközi nőnap előtt – amelyet Berlinben épp akkor nyilvánítottak hivatalos munkaszüneti nappá – rendezték meg a nemzetközi zöldség- és gyümölcskereskedelmi üzletben érdekelt nők első világtalálkozóját a Fruit Logistica keretében.

A Global Women’s Network néven meghirdetett eseményt Viviane Schappo, Monica Bratuti és Julie Escobar szervezték, hárman összesen több mint 25 éves tapasztalattal büszkélkedhetnek a nemzetközi zöldség-gyümölcs kereskedelemben. A női vezetőknek ahhoz a generációjához tartoznak, amely részt vett ennek az üzletágnak a formálásában és folyamatos fejlesztésében, időközben pedig összegyűlt annyi tapasztalata, hogy van miből továbbadnia.

Fotó: Messe Berlin GmbH

„Hihetetlenül izgulunk, hogyan fogadják majd a résztvevők a rendezvényünket, mindenesetre fantasztikusan sokan biztosítottak minket már jó előre a támogatásukról, és jelezték, hogy mindenképpen eljönnek” – nyilatkozta tavaly Julie Escobar, és mivel nagyon jó volt a fogadtatás, idén újra büszkén hirdethették meg a Fruit Logistica kísérőrendezvényeként a Global Women’s Network konferenciát.

Az idei esemény moderátora és egyik gondolatébresztő előadója Michelle Redfern volt, akivel egy miniinterjú jelent meg a kiállítási napilapban. Ebben Redfern elmondja, a legtöbb üzlet kapcsolatok révén köttetik, ezért fontos a személyes találkozás. És bár ma már egyre több a vezető pozíciójú nő, az USA top 500 cégében még mindig csak 5 százalék az arányuk, és az ő országában, Ausztráliában is 14 százalék alatti a top 200 cég vonatkozásában. A nők gyakran megrekednek a középvezetői szinten.

Az interjú a magyarmezogazdasag.hu-n olvasható tovább.

Neked ajánljuk
Amire senki nem gondolt: gyümölcsök fölé tettek napelemet Megoldaná a globális élelmezési problémákat egy magyar kutató A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra Újabb tudományos áttörés a napelemek piacán
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam