2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy színesebb zöldség-gyümölcs ágazat a fenntartható jövő kulcsa

Másodszor rendezték meg a nemzetközi zöldség- és gyümölcskereskedelmi üzletben érdekelt nők világtalálkozóját. Ez alkalomból nyilatkozott a téma egyik elkötelezettje, Michelle Redfern.

Tavaly február 8-án, pontosan egy hónappal a nemzetközi nőnap előtt – amelyet Berlinben épp akkor nyilvánítottak hivatalos munkaszüneti nappá – rendezték meg a nemzetközi zöldség- és gyümölcskereskedelmi üzletben érdekelt nők első világtalálkozóját a Fruit Logistica keretében.

A Global Women’s Network néven meghirdetett eseményt Viviane Schappo, Monica Bratuti és Julie Escobar szervezték, hárman összesen több mint 25 éves tapasztalattal büszkélkedhetnek a nemzetközi zöldség-gyümölcs kereskedelemben. A női vezetőknek ahhoz a generációjához tartoznak, amely részt vett ennek az üzletágnak a formálásában és folyamatos fejlesztésében, időközben pedig összegyűlt annyi tapasztalata, hogy van miből továbbadnia.

Fotó: Messe Berlin GmbH

„Hihetetlenül izgulunk, hogyan fogadják majd a résztvevők a rendezvényünket, mindenesetre fantasztikusan sokan biztosítottak minket már jó előre a támogatásukról, és jelezték, hogy mindenképpen eljönnek” – nyilatkozta tavaly Julie Escobar, és mivel nagyon jó volt a fogadtatás, idén újra büszkén hirdethették meg a Fruit Logistica kísérőrendezvényeként a Global Women’s Network konferenciát.

Az idei esemény moderátora és egyik gondolatébresztő előadója Michelle Redfern volt, akivel egy miniinterjú jelent meg a kiállítási napilapban. Ebben Redfern elmondja, a legtöbb üzlet kapcsolatok révén köttetik, ezért fontos a személyes találkozás. És bár ma már egyre több a vezető pozíciójú nő, az USA top 500 cégében még mindig csak 5 százalék az arányuk, és az ő országában, Ausztráliában is 14 százalék alatti a top 200 cég vonatkozásában. A nők gyakran megrekednek a középvezetői szinten.

Az interjú a magyarmezogazdasag.hu-n olvasható tovább.

Neked ajánljuk
Egyre több az öntözési közösség Feketekatonalégy-tenyésztés a környezetbarát takarmányozásért Szegeden Évtizedekkel ezelőtti szürkemarha-vérvonalat keltenek életre a Hortobágyon Online kérdőívvel vizsgálja a magyarok klímához való viszonyát az ELTE Budafok-Tétényben kisütöttek egy jó megoldást a konyhai hulladék hasznosítására
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam