2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Talajtan biogazdálkodóknak I.

A Talajtan biogazdálkodóknak I. című kiadványban az ökológiai gazdálkodás előírásairól, az azoknak megfelelő tápanyag-gazdálkodási lehetőségekről, valamint a leggyakrabban termesztett szántóföldi növények agrotechnikájáról olvashatnak, mely iránymutatást is megfogalmaz a növényvédelmi alapintézkedésekre.

„A kiadványunk elsősorban azoknak a biogazdáknak, leendő biogazdáknak készült, akik nyitottak a „zöldebb” mezőgazdasági módszerek iránt. A kötetben természetesen olyan alapvetéseket is megfogalmazunk, melyek által a hagyományos gazdálkodásban is védhetjük, óvhatjuk környezetünket, a feltételesen megújuló erőforrásainkat, talajainkat” – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) a kézikönyvhöz írt beharangozójában.

Mint írják, ez valamennyi gazdálkodó hosszú távú és jól felfogott érdeke, hiszen a talajának megfelelő gondozásával gazdasági célkitűzéseit is realizálhatja, és könnyebben alkalmazkodhat a környezeti kihívásokhoz. Globális szinten nézve a fenntarthatóság egyik alapkérdése talajaink védelme, termékenységük megőrzése. A NAK célja, hogy ehhez olyan módszereket ismerjenek meg a gazdálkodók, amelyek Magyarországon átültethetők a napi gyakorlatba.

Fotó: nak.hu
Neked ajánljuk
Önfenntartó, vízen lebegő holland tehenészet Hogyan készítsük fel a szőlőt az extrém időjárásra és a gombás megbetegedésekre? (videó) Hogyan előzhetné meg az emberiség az ökológiai összeomlást? 2. rész (videó) Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: nak.hu
Vissza
Hírfolyam