2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Talajtan biogazdálkodóknak I.

A Talajtan biogazdálkodóknak I. című kiadványban az ökológiai gazdálkodás előírásairól, az azoknak megfelelő tápanyag-gazdálkodási lehetőségekről, valamint a leggyakrabban termesztett szántóföldi növények agrotechnikájáról olvashatnak, mely iránymutatást is megfogalmaz a növényvédelmi alapintézkedésekre.

„A kiadványunk elsősorban azoknak a biogazdáknak, leendő biogazdáknak készült, akik nyitottak a „zöldebb” mezőgazdasági módszerek iránt. A kötetben természetesen olyan alapvetéseket is megfogalmazunk, melyek által a hagyományos gazdálkodásban is védhetjük, óvhatjuk környezetünket, a feltételesen megújuló erőforrásainkat, talajainkat” – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) a kézikönyvhöz írt beharangozójában.

Mint írják, ez valamennyi gazdálkodó hosszú távú és jól felfogott érdeke, hiszen a talajának megfelelő gondozásával gazdasági célkitűzéseit is realizálhatja, és könnyebben alkalmazkodhat a környezeti kihívásokhoz. Globális szinten nézve a fenntarthatóság egyik alapkérdése talajaink védelme, termékenységük megőrzése. A NAK célja, hogy ehhez olyan módszereket ismerjenek meg a gazdálkodók, amelyek Magyarországon átültethetők a napi gyakorlatba.

Fotó: nak.hu
Neked ajánljuk
Helló, mezőgazdasági forradalom, viszlát, röfi! Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) Fehér szarvas…! A szemünk káprázik? Sikerülhet egyszerre mentőövet dobni a környezetnek és a gazdaságnak? Eldobott gumikesztyűk és maszkok szennyezik a Földközi-tengert
Tovább a forrásra: nak.hu
Vissza
Hírfolyam