2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Talajtan biogazdálkodóknak I.

A Talajtan biogazdálkodóknak I. című kiadványban az ökológiai gazdálkodás előírásairól, az azoknak megfelelő tápanyag-gazdálkodási lehetőségekről, valamint a leggyakrabban termesztett szántóföldi növények agrotechnikájáról olvashatnak, mely iránymutatást is megfogalmaz a növényvédelmi alapintézkedésekre.

„A kiadványunk elsősorban azoknak a biogazdáknak, leendő biogazdáknak készült, akik nyitottak a „zöldebb” mezőgazdasági módszerek iránt. A kötetben természetesen olyan alapvetéseket is megfogalmazunk, melyek által a hagyományos gazdálkodásban is védhetjük, óvhatjuk környezetünket, a feltételesen megújuló erőforrásainkat, talajainkat” – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) a kézikönyvhöz írt beharangozójában.

Mint írják, ez valamennyi gazdálkodó hosszú távú és jól felfogott érdeke, hiszen a talajának megfelelő gondozásával gazdasági célkitűzéseit is realizálhatja, és könnyebben alkalmazkodhat a környezeti kihívásokhoz. Globális szinten nézve a fenntarthatóság egyik alapkérdése talajaink védelme, termékenységük megőrzése. A NAK célja, hogy ehhez olyan módszereket ismerjenek meg a gazdálkodók, amelyek Magyarországon átültethetők a napi gyakorlatba.

Fotó: nak.hu
Neked ajánljuk
Egyre több az öntözési közösség Feketekatonalégy-tenyésztés a környezetbarát takarmányozásért Szegeden Évtizedekkel ezelőtti szürkemarha-vérvonalat keltenek életre a Hortobágyon Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: nak.hu
Vissza
Hírfolyam