2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ez hihetetlen: közel már a szántóföldi növénytermesztés teljes automatizálása (videóval)

Teljesen zárt levélzetnél is használható irányítással és automata sorvégi fordulással bővült a Raven VSN vizuális irányítási rendszere. A két újítással a dél-dakotai székhelyű precíziós mezőgazdasági technológiai cég, a Raven Applied Technology újabb lépést tett a teljesen automatizált növénytermesztési megoldások felé.

A Raven Applied Technology a Sioux Fallsban található Raven Industries leányvállalata, amely most két új módszerrel is javítja a VSN Visual Guidance System névre keresztelt rendszerét – számolt be róla az agrarszektor.hu. A cég a precíziós mezőgazdasági technológiák mellett minőségi műanyag fóliákkal, valamint magaslégköri ballonokkal és radarrendszerekkel foglalkozik.

Első fejlesztésük egy olyan radaros szenzorrendszer, amellyel a gépek biztonságosan navigálhatnak a kifejlett levélzetű növények között. A rendszer nem függ a mechanikai megoldásoktól, és 18 km/h-ig biztonságosan tudja kormányozni és vezetni a gépeket. A maga nemében és a piacon az első ilyen rendszer majdhogynem centiméteres pontosságra képes a különböző fajtájú és fejlettségi állapotú növények között mozogva is.

A cég második fejlesztését idén ősszel fogják bevezetni, amelynek segítségével a Raven szoftvere által irányított gép automatikusan meg fog tudni fordulni, amint azt érzékeli, hogy a megművelt tábla széléhez ért, és magától megtalálja a következő sorokat. Így kevésbé fog kifáradni a gép kezelője, és a véletlenül kihagyott vagy túlpermetezett sorok problémáját is el lehet felejteni, ahogy a sérült növényekét is.

A VSN teljesen zárt levélzetre vonatkozó mezőgazdasági irányítási rendszere már elérhető a gazdák számára. A termék iránt érdeklődők egy ingyenes demót is kipróbálhatnak, amelyet a gyártó bocsát a kíváncsiak rendelkezésére. Az automata fordulástámogató újítás 2020 őszén kerül majd a piacra.

Neked ajánljuk
Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam