2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Robotok szedik a paradicsomot (videóval)

A pandémia katalizálta a robotok és a mesterséges intelligencia alkalmazását a mezőgazdaságban. Olyan ágazatokban vezették be digitalizációt, ahol korábban el sem lehetett képzelni.

Egy bostoni startup, a Root AI jelentős mennyiségű tőkét, 7,2 millió dollárt kapott terménybetakarító robotjai fejlesztésére.

Más vállalkozások is belevágtak betakarító robotok fejlesztésébe, mivel ez a szektor állandó munkaerőhiánnyal küzd, viszont nagy nyereséggel kecsegtet.

A cég Root AI Virgo nevű robotját az különbözteti meg a többitől, hogy képes alkalmazkodni, míg más robotok csak egy termesztett növényre specializálódtak.

A Root AI robotjai egyelőre csekély mennyiségben, de több helyen is tevékenykednek. Eddig két egységet állítottak fel a kaliforniai földeken, idén pedig további robotok szállítását tervezik amerikai és kanadai gazdaságokba, így tartva a lépést a világjárvány miatt folyamatosan növekvő kereslettel – számolt be róla a magyarmezogazdasag.hu.

Neked ajánljuk
Ételünk és jövőnk: A rövid élelmiszerlánc és az agroökológiai gazdálkodás Amire senki nem gondolt: gyümölcsök fölé tettek napelemet Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére Óvatosan a bambuszpoharakkal! 2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam