2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Teljesen új zöldségfajták létrehozását tervezi a Bayer

Az előzetes erőfeszítések azon új zöldségfajták megalkotására fognak irányulni, amelyek a lehető legjobb minőséget és érzékszervi élményt nyújtják majd a fogyasztóknak.

A Bayer AG egyik leányvállata, a Leaps by Bayer és a szingapúri székhelyű globális beruházási vállalat, a Temasek bejelentette, hogy közös beruházásba kezdenek, és Unfold néven új céget hoznak létre. Az új cég elsődleges feladata a vertikális növénytermesztésben rejlő genetikai lehetőségek feltérképezése és elérése lesz – számol be a Future Farmingban megjelent hírről az agrarszektor.hu.

Az Unfold, felhasználva a növények vetőmag-genetikáját (csíraplazma), új vetőmagfajták kifejlesztésére fog összpontosítani, kiegészítve a vertikális gazdaságok beltéri növénytermesztési környezetére szabott agronómiai tanácsokkal. A mezőgazdaság számára fenntartható megoldásokat kínáló innovációk megalkotása egyike annak a tíz területnek, amelyet a Leaps by Bayer kiemelten kezel, és amelybe be is ruháznak.

Az Unfold vezérigazgatója, John Purcell Fotó: Unfold

Jürgen Eckhardt, a vállalat vezetője szerint az Unfoldba való befektetés kiváló példája annak a kreatív és transzformatív megközelítésnek,

amely olyan mezőgazdasági termékek fejlesztését célozza, amelyek egyszerre teljesítik a fogyasztók, a termelők és a bolygó igényeit. Olyan megoldásokat támogatnak, amelyek hozzájárulnak a fenntartható módon, helyben termelt élelmiszerek előállításához, valamint segítenek az élelmiszer-biztonsági kihívások leküzdésében.

Az Unfold székhelye az Egyesült Államokban, Kaliforniában lesz, vezérigazgatója pedig John Purcell. A cégnek a kereskedelmi, valamint a kutatás-fejlesztési részlegei Kaliforniában és Szingapúrban működnek majd.

John Purcell elmondta, hogy az Unfold vállalatot az különbözteti meg más vállalkozásoktól, hogy páratlan mértékű befektetést eszközöltek a csíraplazma-technológiába és olyan növénytermesztési modellekbe, amelyeket kifejezetten a vertikális gazdálkodási környezetekre optimalizáltak.

Annak érdekében, hogy drámai mértékben növeljék a termelékenységet, ízélményt és az egyéb fogyasztói igényeket, az Unfold a legújabb vetőmaggenetikai eljárásokat fogja ötvözni a legjobb szakembereikkel.

A cég éppen ezért keresi majd a partnerséget a vertikális farmok üzemeltetőivel, technológiai ellátóival és az ellátási lánc egyéb szereplőivel – számol be róla az agrarszektor.hu.

Neked ajánljuk
Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: agrarszektor.hu
Vissza
Hírfolyam