2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipar színe-java

Az USA tejiparának Innovációs Központja a napokban számolt be a „Net Zero Initiative” elnevezésű kezdeményezéséről, mellyel az ország tejüzemeit kívánják segíteni a fenntarthatóság szempontjából kulcsfontosságú új technológiák bevezetésében és jó gyakorlatok alkalmazásában.

Az ötletgazdák a projekttel 2050-ig tűztek ki célokat, legfőképp azt, hogy

az USA tejipara nullára csökkentse az üvegházhatású gázok kibocsátását, s hogy az ágazat termelőit idővel a jelenleginél átgondoltabb, takarékosabb vízfelhasználás jellemezze.

Fotó: Shutterstock

A kezdeményezés partnerei közt van a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé is, mely 10 millió dolláros támogatásra tett ígéretet – számolt be róla a magyarmezogazdasag.hu.

Eddig összesen 27, az amerikai tejpiac mintegy 68 százalékát lefedő cég vállalta önként, hogy támogatja a projektet. A mögötte álló Innovációs Központ elnöke, Mike Haddad szavai szerint az amerikai tejipari közösség azon dolgozik, hogy felelősen előállított, tápláló tejtermékeket kínáljon a világnak. Mint mondta, az együttműködés nyomán nem lehetetlen cél a karbonsemlegesség elérése sem.

Neked ajánljuk
Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá 1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben A biogazdálkodás 2050-re egész Európa élelmiszerigényét fedezheti
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam