2021. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Robotikus üvegházak onthatják a friss zöldségeket (videóval)

Az Iron Ox 2015 óta foglalkozik hibrid robotikus üvegházak fejlesztésével, melyek növelik az energiahatékonyságot és a termelés flexibilitását, valamint továbbfejlesztik a tradicionális farmautomatizációt.

A robotikán és a mesterséges intelligencián (AI) alapuló agrárrendszereken dolgozó, az élelmiszer-biztonság növelését célul tűző Iron Ox a kaliforniai Gilroyban megnyitotta okosfarmját, amely szerte az államban szállít friss, egészséges és jó minőségű termékeket helyi éttermeknek és nagykereskedőknek.

Az autonóm gazdálkodást létrehozó vállalkozás a robottudomány mellett a gépi tanulást és a növénytermesztési tudást ötvözi mérnökökkel, növényélettannal foglalkozó szakemberekkel és üvegházkezelőkkel.

Fotó: ironox.com

A szakembergárda célja, hogy kezeljék az élelmiszer-termelés és az ellátási lánc működtetése során fellépő kihívásokat, ilyen maga a termelés, az élelmiszer-biztonság vagy az egészséges élelmiszerhez való hozzáférés. Az is célkitűzésük, hogy

csökkentsék a friss, vegyszermentes termelésből származó vitaminforrások költségét, növeljék a minőséget, és technológiájukat minél több helyre eljuttassák.

Tervei finanszírozására az Iron Ox eddig összesen 45 millió dollárt gyűjtött össze.

Neked ajánljuk
Több és jobb tej, nyugodtabb állatok: a mezőhegyesi robotizált istállók első éve (videó) Több és jobb tej, nyugodtabb állatok: a mezőhegyesi robotizált istállók első éve (videó) Hagymások ültetése ősszel (videó) Glasgow-ban új pályára kellene állítani a klímavédelmi törekvéseinket Éheznek és pusztulnak a manátuszok Floridában
Tovább a forrásra: iotzona.hu
Vissza
Hírfolyam