2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Együtt teszi okosabbá a mezőgazdaságot a Bosch és a BASF

Az új vállalat, melynek tulajdonjogát az érintettek fele-fele arányban birtokolják, kölni székhellyel indul 2021 első negyedévében. Az üzletbe a Bosch hardver- és szoftvermegoldásokkal, valamint a szántóföldi növények termesztésével kapcsolatos tervezési és döntéshozatali megoldásokkal száll be.

Az együttműködés másik résztvevője, a BASF Digital Farming saját, a termesztés optimalizálását lehetővé tévő intelligens mezőgazdasági platformját, a xarvio Digital Farming Solutionst kínálja.

Az automatizált, valós idejű, az egyes termőterületekre specifikus döntések meghozatalát lehetővé tévő rendszer a gyomok elleni védekezésben játszik szerepet.

Az először piacra kerülő két termék egyike az ültetést támogató Intelligent Planting Solution (IPS) egyik változata, amelyben fejlett digitális intelligencia támogatja a vetést és a műtrágyahasználatot – számolt be róla az iotzona.hu.

A másik újdonság a Smart Spraying: az okos permetezési szisztéma a Bosch kamerás érzékelő technológiáját és szoftverét ötvözi a xarvio termésoptimalizálási platformjával.

Fotó: agriculture.basf.com

A helyi adottságoktól függően a fejlesztés csökkentheti a szükséges növényvédő szerek mennyiségét, egyes korai vizsgálati eredmények szerint akár 70 százalékkal is.

Mindkét precíziós fejlesztést széles körben, valós termesztési körülmények között tesztelték. Az első közös termék bevezetését Brazíliában tervezik, amit Európa és Észak-Amerika követ.

A high-tech érzékelőkkel, intelligens szoftverekkel és digitális termékekkel felszerelt, csatlakoztatott gépek révén a jövő mezőgazdasága hatékonyabb, egyben környezetbarátabb lehet.

Vincent Gros, a BASF mezőgazdasági megoldásokért felelős elnöke szerint befektetéseik olyan új, fenntartható, precíziós technológiák kifejlesztéséhez járulnak hozzá, amelyek tökéletesítik az agráriumban használt gyakorlatokat és azok eredményeit.

Neked ajánljuk
Városi tetőkön létrehozott kertekkel reformálnák meg a zöldségtermesztést (videóval) Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: iotzona.hu
Vissza
Hírfolyam