2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

TEDx: Megmenthet-e a mezőgazdaság a klímaválságtól? Kökény Attila előadása (videó)

Elképzelhető-e, hogy a szántóföldi mezőgazdaság módszereinek megújítása megállíthatná a klímakatasztrófát? Megváltoztatható-e a közös jövőnk újszerű gazdálkodási módszerekkel? Kökény Attila tanácsadó, a Talajmegújító Mezőgazdaság (TMMG) mozgalom létrehozója szenvedélyesen kutatja és terjeszti a valóban fenntartható élelmiszer-termelés technológiáit és magyar adaptációs lehetőségeit.

Kökény Attila a Raiffeisen Internationalnál dolgozott Bécsben a cég online támogatási rendszerén, amikor egy sorsfordító tapasztalat miatt elkezdett saját élelmiszert termeszteni. Külföldi gyakorlati tapasztalatok és kutatási eredmények alapján alakította ki az ökológiára és mikrobiológiára épülő, minimális talajművelésen és direktvetésen alapuló technológiát, amelyet egyre több gazdaság vezet be a segítségével.

A TMMG-technológia talajoltással, takarónövényekkel, okszerű minimumműveléssel javítja példátlan mértékben a talajok termékenységét, vízbefogadó és -megtartó képességét, amelyek nélkülözhetetlenek a termelésben. Kökény Attila a TEDxBekescsaba keretében tartotta meg az alábbi, bő negyedórás előadását.

Neked ajánljuk
Városi tetőkön létrehozott kertekkel reformálnák meg a zöldségtermesztést (videóval) Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: youtube.com
Vissza
Hírfolyam