2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legnagyobb beltéri gazdasága épül Abu Dhabiban

Az emírségi és holland együttműködés nyomán épülő üzem fontos szerepet tölt be abban a stratégiai tervben, melynek egyik fő célja, hogy az Egyesült Arab Emírségek világelsővé váljon az innovatív élelmiszer-termelési technológiák alkalmazásában.

A beltéri gazdaság a közel-keleti ország fővárosában, Abu Dhabiban épül 177 millió dollárból, a helyi RainMakers Capital Investment nevű vállalkozás és egy holland, beltéri farmokra specializálódott cég, a GrowGroup IFS együttműködése nyomán.

Az üzem neve GreenFactory Emirates lesz, ahol a tervek szerint évente 10 ezer tonna növényt, javarészt leveles zöldségeket termesztenek majd vertikális és hagyományos módon, mintegy 160 ezer négyzetméteren – számolt be róla a magyarmezogazdasag.hu.

A holland cég egyik beltéri farmja Fotó: growgroupifs.com

A beruházás első ütemét idén októberben adják át, igazodva a jövő márciusi dubaji világkiállítás megnyitójához, ahol a látogatók legmodernebb mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiákba is betekinthetnek majd; kiváló példa erre Hollandia pavilonja, ahol a szóban forgó projekt részletei is megismerhetők lesznek.

Az Egyesült Arab Emírségek komoly erőfeszítéseket tesz az ország élelmiszer-termelésének javítására, ami elengedhetetlen a legkorszerűbb agrártechnológiák alkalmazása nélkül.

A 2018 novemberében útjára indított élelmiszer-biztonsági stratégiájuk egyik fő célja a 30 százalékos hozamnövekedés elérése a modern technológiákra épülő beruházások révén. Terveik szerint 2051-re az Egyesült Arab Emírségek világelső lesz az innovációvezérelt élelmiszer-termelésben.

Neked ajánljuk
Városi tetőkön létrehozott kertekkel reformálnák meg a zöldségtermesztést (videóval) Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam