2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napi 900 hektárt is képes bejárni a Szibériai Tigris (videóval)

A Szibériai Tigrist, az Agrirobot új mezőgazdasági robotját idén már terepen tesztelik a fejlesztői, 2024-ben pedig piacra is kerülhet. Hibrid motoregységgel, valamint kényelmes rugózással van felszerelve, így akár 25 fokos emelkedővel is megbirkózik. Energiaellátásához napelemek is hozzájárulnak.

A kis méretű robotot orosz tudósok fejlesztették a növénybetegségek elleni védekezés céljából – számol be róla a blog.syngenta.hu.

A „Szibériai tigris” kamerák és érzékelők segítségével navigál a szántóföldön, figyeli a növényeket és a talajviszonyokat, az összegyűjtött adatokat pedig elemzésre továbbítja kezelőinek.

Fotó: blog.syngenta.hu

Egy robot gyorsan képes egy hektárt bejárni. A tudósok úgy tervezik, hogy a működése automatizált legyen, egy operátor távolról irányíthatja, akár a városi irodájából.

A robot hibrid motoregységgel, valamint kényelmes rugózással van felszerelve, így akár 25 fokos emelkedővel is megbirkózik. Energiaellátásához napelemek is hozzájárulnak.

Az új robot fejlesztésének legfőbb célja a növénybetegségek ellenőrzésének optimalizálása, amely a számítások szerint 10-30 százalékkal növelheti a termést.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: blog.syngenta.hu
Vissza
Hírfolyam