2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Napi 900 hektárt is képes bejárni a Szibériai Tigris (videóval)

A Szibériai Tigrist, az Agrirobot új mezőgazdasági robotját idén már terepen tesztelik a fejlesztői, 2024-ben pedig piacra is kerülhet. Hibrid motoregységgel, valamint kényelmes rugózással van felszerelve, így akár 25 fokos emelkedővel is megbirkózik. Energiaellátásához napelemek is hozzájárulnak.

A kis méretű robotot orosz tudósok fejlesztették a növénybetegségek elleni védekezés céljából – számol be róla a blog.syngenta.hu.

A „Szibériai tigris” kamerák és érzékelők segítségével navigál a szántóföldön, figyeli a növényeket és a talajviszonyokat, az összegyűjtött adatokat pedig elemzésre továbbítja kezelőinek.

Fotó: blog.syngenta.hu

Egy robot gyorsan képes egy hektárt bejárni. A tudósok úgy tervezik, hogy a működése automatizált legyen, egy operátor távolról irányíthatja, akár a városi irodájából.

A robot hibrid motoregységgel, valamint kényelmes rugózással van felszerelve, így akár 25 fokos emelkedővel is megbirkózik. Energiaellátásához napelemek is hozzájárulnak.

Az új robot fejlesztésének legfőbb célja a növénybetegségek ellenőrzésének optimalizálása, amely a számítások szerint 10-30 százalékkal növelheti a termést.

Neked ajánljuk
Meggy mag nélkül ultrahang és vákuum segítségével Már lehet magmintákat igényelni a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központnál Természetes gyümölcsészet – 1. rész (videó) Rekordmértékű volt a szén-dioxid-kibocsátás visszaesése 2020-ban Moss okosan, csökkentsd a vízlábnyomod!
Tovább a forrásra: blog.syngenta.hu
Vissza
Hírfolyam