2021. március 4., Kázmér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már lehet magmintákat igényelni a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központnál

A 2021-es tavaszi vetésű génbanki magminták ajánlati listája már elérhető a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ webshopfelületén, a www.mintakeres.hu oldalon. A listán Kárpát-medencében gyűjtött tájfajták, helyi populációk és régi, köztermesztésből kikerülő magyar fajták szerepelnek.

A küldött génbanki minták GMO-mentes, csávázatlan, nem fémzárolt szaporítóanyagok.

Az előző évekhez hasonlóan idén is egy személy egyszerre maximum 10 tételt igényelhet, és tételenként maximum 1-1 magcsomagot tehet kosárba.

Fotó: mintakeres.hu

Elsőként tavaszi vetésű magmintákat lehet igényelni a www.mintakeres.hu oldalon, például paradicsom, paprika és bab tájfajták magjait, a batáta és csicsóka tételek március-április hónapban lesznek igényelhetők.

A génbanki minták igénylésének menetéről, az adminisztrációs díj megfizetéséről részletes tájékoztató a https://www.mintakeres.hu/igenyles-menete/ oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Meggy mag nélkül ultrahang és vákuum segítségével Nemcsak finomat adnak, hanem egészségeset is Természetes gyümölcsészet – 1. rész (videó) Rekordmértékű volt a szén-dioxid-kibocsátás visszaesése 2020-ban Moss okosan, csökkentsd a vízlábnyomod!
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam