2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drónokkal a gyomok ellen

Az eszközök nagy előnye, hogy oda is eljuthatnak, ahova mezőgazdasági gép vagy helikopter nem.

Az XAG Australia és a környezettudatos ausztrál gazdákat tömörítő nonprofit szervezet, az Uppers Snowy Landcare partnerségi megállapodásának

célja az invazív afrikai szerelemfűvel borított területek feltérképezése, majd a növényzet kiirtása a lehető legkevesebb költségráfordítással. A legkorszerűbb dróntechnikát alkalmazva, célzottan, csak a valóban szükséges vegyszermennyiséget kijuttatva veszik fel a harcot az invazív fajjal

írja a futurefarming.com.

Fotó: xa.com

A permetező drónokat a drónpilóták az XAG térképeit használva, távoli követéssel, okostelefonról irányítják a kijelölt területre. Az eszközök a talaj közelébe is biztonsággal le tudnak ereszkedni, képesek akár helyben lebegni és pontosan a kijelölt területet mentesíteni, precíziós vegyszeradagolással.

Ahol lehetőség van a megszokott talajon végzett mechanikus gyommentesítésre, ott azt alkalmazzák. Ezután a drónokról legelőnek való vetőmagot vagy más, őshonos növényzet magjait szórják el, az eredeti vegetáció helyreállítása érdekében. A beavatkozás hatékonyságát és az őshonos növényzet újbóli térnyerését már talajszinten fogják vizsgálni a soron következő 6 hónapban.

Neked ajánljuk
Önjáró gyomláló robotok gyomirtó szerek helyett (videóval) Sörhulladék és trágya keveréke lehet a tökéletes növényvédő szer? Disznók és tehenek érzelmeit vették górcső alá A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam