2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ember- és környezetkímélő kertművelés dr. Gyulai Iván tanításai alapján

Takács László élelmiszermérnök és borász 15 éve kutatja az élelmiszer-önellátást. A kerti termesztésben ezt a módszert találja az egyetlen működőképes és hatékony rendszernek, összehasonlítva a többi kertművelési módszerrel. Rendszeresen járt dr. Gyulai Iván tanfolyamaira, és sajátította el a termesztési módszer elméleti és gyakorlati alapjait is.

A közösségi oldalát Horváth Evelin hozta létre – akivel együtt vett részt Gyulai Iván tanfolyamain Gömörszőlősön – azzal a céllal, hogy legyen egy belsős szakmai fórum, illetve információs oldal, de a nagy érdeklődésre tekintettel, Evelinnel egyetértésben, az oldalt kibővítették. A tanfolyamot végzettek részére létrehozott szakmai oldal a „Dr. Gyulai Iván mélymulcsképzés gyakorlói”, ahová azok jelentkezését várják, akik már legalább egyszer részt vettek 3 napos tanfolyamon Gömörszőlősön.

Takács László célja a dr. Gyulai Iván által kikísérletezett komposzthagyó mélymulcsos kertkialakítás és termesztés minél szélesebb körben történő terjesztése.

Fotó: Facebook

Ennek érdekében elengedhetetlennek tartja, hogy az érdeklődők részt vegyenek a Gömörszőlősön folyamatosan szervezett tanfolyamokon, illetve lehetőség szerint az önkéntes munkában.

Pálfi Krisztinával Budapesten, a XVII. kerületben létrehoztak egy mélymulcsos mintakertet – az ott készült kép- és videóanyagokkal szeretné segíteni és bátorítani azokat, akik mélymulcsos kertet terveznek, érdeklődnek az ember- és környezetkímélő kertművelés iránt. Takács László a közösségi oldalán keresztül támogatja a mag- és szaporítóanyag cseréjét, valamint az induló mélymulcsos kertek ezekkel való ellátását is.

Az „Ember és környezetkímélő kertművelés – Dr. Gyulai Iván tanításai alapján” oldal ide kattintva érhető el.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 10. rész - Myfarm közösség (videó) Itt vannak a hazai ősgabonából készült egészséges kenyerek (videóval) A siker titka vidéken, 9. rész – Hékás – tanyasi finomságok (videó) Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: facebook.com
Vissza
Hírfolyam