2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ökoszemléletű zöldségpalánta-előállítás termesztőknek (letölthető kiadvány)

Ez az útmutató elsősorban olyan termesztőknek szól, akik palántáikat az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint szeretnék megnevelni, akár saját gazdaságuk számára, akár kis léptékű értékesítéshez, másrészt olyan kertészkedőknek, akik kezdőként szeretnék megismerni az ökoszemléletű palántanevelés fogásait.

Vásárolva vagy saját előállításban, a palántáknak a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelniük. A palánták minősége alapjaiban meghatározza a termesztendő kultúra sikerét: jó minőségű termést csak erős, edzett, egészséges palántáktól várhatunk.

A sikeres palántatermesztés mögött sok ismeret és gyakorlati tapasztalat áll, a megfelelő módszer megválasztásától kezdve a közeg összetételén, a vetőmag megválasztásán át az optimális klíma beállításáig és a megelőző növényvédelmi intézkedésekig.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet minden érdeklődő számára ingyenesen hozzáférhetővé tette az Ökológiai zöldségpalánta-előállítás című 44 oldalas kiadványát, amely ezen az oldalon érhető el, és tölthető le pdf-formátumban.

Fotó: biokutatas.hu
Neked ajánljuk
Óránként akár 10-15 hektárt is képesek permetezni drónok Szabolcsban (videóval) Speciális kertészeti és akvakultúrás termékek előállítását kutatják Veresegyházán Van mód a szúnyogok elleni biológiai védekezésre Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: biokutatas.hu
Vissza
Hírfolyam