2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az okos palack

A strapabíró, filteres műanyag palackok környezetbarátabb alternatívái az egyszer használatos társaiknak, ezek tisztítása azonban nem mindig egyszerű, a vízben szaporodó baktériumok pedig könnyen vezethetnek emésztőrendszeri megbetegedésekhez. A QUARTZ csapata egy olyan palackot hozott létre, amely nemcsak a benne lévő vizet, hanem önmagát is képes mindössze 60 másodperc alatt teljesen megtisztítani, ami nemcsak környezetvédelmileg jelentős eredmény, hanem az elmaradott országok szennyezett vizeinek fogyaszthatóvá tételében is rengeteget segíthet.

A Kickstarteren hihetetlenül népszerű QUARTZ palackok az orvostudományban is használt UV-fény segítségével tisztítják meg önmagukat és a bennük tárolt vizet mindössze alig egy perc alatt.

Az UV-C LED-lámpa a palack kupakjába van beépítve, amely gombnyomásra aktiválódik, és a mikroorganizmusok 99,9999%-át képes elpusztítani.

A lámpát USB-kábel segítségével lehet feltölteni, egy feltöltés körülbelül két hónapra elegendő energiát biztosít.

A letisztult, elegáns design öt különböző pasztelszínben érhető el.

Fotó: QUARTZ Kickstarter

A palack egy pratikus hőszigetelő rétegnek köszönhetően képes a termoszokhoz hasonlóan akár 12 órán át megtartani a benne tárolt folyadék hőmérsékletét.

A koncepció még 2015-ben született, amelyet részletes tervezés, kutatás és kivitelezés követett az elmúlt két évben. A termék a Kickstarter-támogatók számára 2018 márciusától lesz elérhető, a piaci forgalmazás megkezdését áprilisra tervezik.

A QUARTZ csapata a mindennapos vízhiánnyal küzdő országokat sem hagyja figyelmen kívül: minden eladott termék árának 1%-a a charity: water nevű szervezethez kerül, amely azt a 663 millió embert támogatja, akiknek naponta meg kell küzdeniük a harmadik világban sajnos általános problémákkal: a szennyezett ivóvízforrásokkal és a szárazsággal.

Neked ajánljuk
A kert, amely a tulajdonosa energiáival és a vízzel is spórol A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: Player.hu
Vissza
Hírfolyam