2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hallott már az iható könyvről?

Szomorú tény, hogy évente 3,4 millió ember veszti életét szennyezett víz okozta megbetegedések következtében. A Water is Life szervezet tudósok és mérnökök segítségét kérte, hogy ennek gátat szabhasson. Ennek köszönhetően forradalmi újítást hívtak életre: egy könyvet, melynek lapjai szűrőként funkcionálva képesek 99,99%-ban elpusztítani a szennyezett vízben található baktériumokat.

A narancssárga színű könyvlapokra ráadásul oktató jellegű üzenetek kerültek. Megtudhatjuk, mit tehetünk közvetlen környezetünkben annak érdekében, hogy a víz ne váljon szennyezetté.

A könyv előállításának költsége elenyésző, jelenleg a lehető legolcsóbb víztisztító megoldásként tartható számon.

Az iható könyv

Egyetlen szűrőpapír 30 napra elegendő mennyiségű tiszta vizet adhat, az egész könyv pedig akár 4 évre elvetheti a fejlődő országok lakosainak gondját.

A tisztításhoz a könyv lapjai ezüst nanorészecskéket tartalmaznak, amelyek közismerten kiváló fertőtlenítő hatással rendelkeznek, ezért az egyik legelterjedtebben használt nanorészecskék. Mivel a nanorészecskék gyakorlatilag akadálytalanul terjednek egyik közegből a másikba, alaposan meg kell vizsgálni, hogy ezen tisztítási folyamat során mi történik a részecskékkel. Nem jelentenek-e veszélyt a természetes mikroorganizmusokra és az általuk működtetett természetes folyamatokra. A kockázatokat pedig mindig mérlegelni kell, hogy az adott helyen mit nyerünk és mit veszíthetünk egy új technológia alkalmazásával.

Emberek egészséges, biztonságos ivóvízhez való juttatása egyértelműen prioritás, ezért azt kell megvizsgálni és tudatosítani, hogy mire kell figyelni az alkalmazás során.

Neked ajánljuk
Már húsz évre is megadható a vízjogi engedély Palackba zárták a napfényt Okosapp figyeli a mezőgazdasági gépek műszaki állapotát Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: budapestwatersummit.hu
Vissza
Hírfolyam