2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önjáró vitorlás drónokkal gyűjtenek adatokat az óceánról Ausztráliában

Az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO) bejelentette, hogy a Saildrones elnevezésű dróncsoport akár 12 hónapon keresztül is képes megfigyeléseket végezni. A drónok mérik a hőmérsékletet, vizsgálják a tengeri élővilágot, a víz sótartalmát és a vízfelszíni karbontartalmát.

A high-tech drónflotta jelentőségét a kutatások szempontjából kiemelve a CSIRO közleménye arról is beszámolt, hogy a szakemberek az elmúlt héten szerelték fel a drónokat az óceán kémiai, meteorológiai adatait vizsgáló, valamint tengeri akusztikus érzékelőkkel.

A szerkezetet vissza sem kell rendelni a partra, ha módosítani akarnak a beállításain vagy cserélni akarják a felszerelését, ugyanis teljes rendszerük elérhető és irányítható bárhonnan egy okostelefonnal.

A drónokat április elején indítják útnak Tasmániából.

 
Neked ajánljuk
Feltáplálták és visszaküldték a vadonba az Ausztráliáig eljutott pingvint (videóval) Áder János: A magyar vízipari tudástőke exportképes termék A génszerkesztéssel szarvatlanított marhák átörökítik utódaikba a szarv hiányát Magyar okospoháré lehet a műanyagtakarékos jövő Ekkora hajó még nem ment át ezen a csatornán – videó
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam