2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ilyen az energiatakarékos zuhanyzás

A tiszta, iható ivóvíz létkérdés – éppen emiatt fontos vigyáznunk rá. Ebben sokat segíthet a Nebia energiatakarékos zuhanyfeje is, amely nemcsak a befektetőket győzte meg, de a megrendelések alapján arra is rávilágított, hogy az embereket nem hagyja hidegen a víztakarékosság kérdése. 

A Nebia zuhanyfejet megálmodó kaliforniai startupnak sikerült több mint 3 millió dollárt (körülbelül 820 millió forint) gyűjtenie a projektje megvalósítására.

Philip Winter, a Nebia egyik feltalálója elmondta, hogy

egy átlagos, 8 perces zuhanyzás alkalmával körülbelül 75 liter víz folyik el.

Mivel a zuhanyszektorban nem történtek fenntarthatósági innovációk, úgy döntöttek, maguk veszik kezükbe az ügyet.

5 év alatt fejlesztették ki a technikát, melynek ötletéhez egyébként a rakéták működési elve is hozzájárult.

A zuhanyfej apró cseppekre bontja a vizet, így az ember bőrét érő vízfelület tízszer akkora, mint a hagyományos zuhanyfej esetében.

Ennek köszönhetően – a cég bemutatkozóanyaga szerint – a Nebia segítségével akár 70 százalékkal kevesebb vizet használhatunk egy átlagos zuhanyzás alkalmával, mint eddig.

A zuhanyfej ára sajnos elég borsos: így számolva a 349 dolláros (95 ezer forintos) zuhanyfej körülbelül 2 év alatt hozza be az árát, legalábbis az Egyesült Államokban.

Neked ajánljuk
Egyre többen keresik az energiatakarékos lakásokat Hidrogénfolyosó épül Európában James Atkins: A keresztény-konzervatív Magyarország a Covid után Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: ecolounge.hu
Vissza
Hírfolyam