2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János: A magyar vízipari tudástőke exportképes termék

A magyarországi víziparban felhalmozódott tudástőke exportképes termékké vált – erről Áder János beszélt a Budapesti Víz Világtalálkozón. A köztársasági elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy az esemény szakkiállításán a magyar innovációkat is érdemes megtekinteni. 

„Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy látunk-e megoldást, magyar megoldást arra, hogy például miként lehet megakadályozni a talajeróziót, csökkenteni a hálózati veszteséget, hatékonyan megtisztítani a szennyvizet, akár emberi fogyasztásra, de öntözésre, ipari felhasználásra mindenképp alkalmassá tenni, akkor itt sokféle megoldást lehet találni” – mondta a köztársasági elnök. 

Áder János kiemelte:

a kiállításon azt látni, hogy egyetemek, vízipari szereplők, valamint a szakigazgatás résztvevői hogyan kezdtek el közösen gondolkodni az elmúlt években, és hogy ez a munkakapcsolat hogyan válik egyre gyümölcsözőbbé.

A szakkiállításon kétezer négyzetméteren 30 kiállító mutatja be a magyar vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az államfő kitért arra is, hogy a Budapesti Víz Világtalálkozón nemcsak magyarországi problémákra adnak megoldásokat, hanem a világ más tájain jelentkező gondokra is. Áder János megjegyezte: a szakkiállítás minden alkalommal egyre színvonalasabb, informatívabb, és a laikusoknak is egyre közérthetőbb.

Neked ajánljuk
Újabb találmány a tiszta ivóvízért Elkészült a világ első elektromos markológépe A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában Augusztusi csillaghullás – Idén sem maradnak el a Perseidák
Tovább a forrásra: pestisracok.hu
Vissza
Hírfolyam