2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Íme a szerkezet, amellyel felére csökkenthetjük a vízfogyasztásunkat

A holland Hydraloop egy olyan modern elveken működő otthoni szennyvíztisztítóval rukkolt elő, amellyel jelentősen visszaszoríthatjuk a vízfogyasztásunkat. 

A kütyü célja a vízfogyasztás meglehetősen drámai visszaszorítása, a telepítése után a konyhai mosogató és a vécé kimenetét leszámítva minden szennyvíz belefolyik.

A teljes megtisztítást és sterilizálást követően az eszköz újból elérhetővé teszi a vizet mosáshoz, vécélehúzáshoz, locsoláshoz vagy akár medencébe töltéshez.

Az eszközzel jelentősen csökkenthetjük a vízfogyasztásunkat  Fotó: Hydraloop

A Hydraloop a víz tisztítását a többi között ülepítéses, flotációs, oldott levegős flotációs, frakcionálásos, UV-sugárzásos módszerekkel végzi. A gyártója szerint specifikusan úgy tervezték, hogy szinte nulla karbantartást igényeljen. 

A gyártó szerint a Hydralooppal legalább 45 százalékkal csökkenthető a háztartás által a hálózatról felvett víz mennyisége. A megtisztított és megspórolt víz mennyiségével kapcsolatos statisztikákat egy mobilappon keresztül követhetik a tisztítóberendezés boldog tulajdonosai.

A termék már rendelhető Európában és Afrikában, de az árakat itt egyelőre nem tüntették fel. Az Egyesült Államokban az év második felében kezdődik majd meg a forgalmazása, ott adók és egyebek nélkül 4000 dollárba kerül. 

Neked ajánljuk
Óriási kutatóállomás épül a Karib-tenger mélyén Újabb találmány a tiszta ivóvízért A Duna vízhozamának 30-szorosával pusztít a Jangce A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam