2020. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hidropanel: ivóvíz, korlátlan mennyiségben a levegőből

Forradalmi innovációval rukkolt elő a Zeromasswater: az arizonai startupnak sikerült olyan tetőre illeszthető, napenergiával működő hidropanelt megalkotnia, amely korlátlan mennyiségben képes tiszta, iható ivóvizet előállítani a levegőből. 

A startup először 2017-ben adott hírt a hidropanelről, amelynek most egy továbbfejlesztett verziója mutatkozott be a Las Vegas-i technológiai show-n, a CES-en. A napenergián alapuló technológia közművektől független hozzáférést biztosít a tökéletes ivóvízhez, amelyet a levegő páratartalmából állít elő.

Nincs szüksége semmilyen közműre, vagyis elektromos hálózat és csatornarendszer nélkül működik, ezért a világ bármely pontján telepíthető.

Ezzel a hidropanel komoly segítséget jelenthet a kevés vagy rossz minőségű ivóvízzel ellátott közösségeknek is.

Közműhöz sem kell csatlakozni a tiszta, korlátlan mennyiségű ivóvízhez Fotó:Zeromasswater

A tetőkre optimalizált panelek otthonok, iskolák és vállalkozások vízellátásáról is gondoskodhatnak.

Az innovációval a fejlesztők elnyerték a 2019-es Lemelson-mit-díjat a tekintélyes műszaki intézménytől. Az előrendeléseket már a CES-en le lehetett adni, míg a berendezéseket 2020 nyarán kezdik telepíteni. A Rexi hidropanelek ára 2500 dollár, azaz mintegy 750 ezer forint.

Neked ajánljuk
Megkezdődött a magyar fejlesztésű házi komposztálókészülék tesztelése Hazánkban tesztelik a fúziós reaktor egyik legfontosabb biztonsági technológiáját Megtört a jég – A megújult tananyagokban kiemelt szerepet kapnak a digitális megoldások Az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben A Hyundai leállítja a benzines és dízeles modelljei forgalmazását Norvégiában
Tovább a forrásra: octogon.hu
Vissza
Hírfolyam