2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb találmány a vízhiány ellen

A világ lakosságának kétharmada vízhiányos területen él, számukra az iható víz sokszor valódi luxus. Ezért is figyelemre méltó a Hidro Wind Energy találmánya, amely a sós vízből emberi fogyasztásra alkalmas ivóvizet készít. 

A Hidro Wind Energy cég alkotta meg a QuenchSea elnevezésű szerkezetet, amely egy nagyobb elemlámpa méretű műanyag pumpa, melyben található egy membrán.

Ha keresztülpumpáljuk rajta a sós vizet, az képes édesvízzé alakítani azt, ami már iható – persze megfelelő fertőtlenítés után. 

A projekt közösségi finanszírozással valósul meg, a cég 22 ezer fontot szeretett volna összegyűjteni, hogy a termék megszülethessen. Ezzel szemben ennek sokszorosa, több, mint 177 ezer font gyűlt össze. 

Fotó: indiegogo.com

A Hidro Wind Energy azt is megígérte, hogy ha a gyártás beindul, akkor

2027-ig 100 millió eszközt adományoznak majd a rászorulóknak.

A találmány talán valamelyest megoldhatja a vízhiány problémáját, ami jelenleg is az egyik legégetőbb gond a világon.

Forrás: Offers and products/Youtube
Neked ajánljuk
TávVíz: új, intelligens, zöldenergiával működik, és magyar Fogy a jég a jegesmedvék körül Elegancia és vadság: az Audi hibrid terepjáróval készül a Dakarra Környezetvédelmi megfontolásokból betiltják a nagy teljesítményű számítógépek árusítását több amerikai államban Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell
Tovább a forrásra: koponyeg.hu
Vissza
Hírfolyam