2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére

Heves esőzések alkalmával a városok burkolt felületein nagy tömegű víz gyűlik össze, melynek elvezetése hatalmas kihívás. A burkolt felszínen ez a nagy mennyiségű víz utat tör magának, és az általa okozott károk, illetve következmények beláthatatlanok lehetnek. A problémára megoldást jelenthetnek egy magyar cég innovatív termékei.

Az ACO Kft. megmutatja, hogy ezekre az esetekre úgy is fel lehet készülni, hogy nem teszünk kárt a természeti környezetben. Csapadékvíz-gazdálkodási megoldásának köszönhetően

a vállalat fenntartható módon reagál az átmeneti, nagy tömegű esővízre.

A víz mellett az emberek védelme is A középpontban áll

Az ACO támogatja a természetes vízkörforgást azáltal, hogy termékei elnyelik a vizet, ideiglenesen tárolják, majd visszaengedik, illetve elszivárogtatják azt.

Ezzel a tevékenységgel az ACO műszaki megoldásai számos fontos feladatot látnak el, így a talajvíz védelmét, a szennyvízhálózat terheltségének enyhítését és az árvízvédelmet is. IIy módon az értékes csapadékvizet már a keletkezés helyén vissza tudjuk juttatni a természetbe a közműhálózat terhelése nélkül.

Fotó és videó: ACO

A rendszer a természetes körforgás mintájára működik. A fent ismertetett körforgás hátterében az ACO által kialakított rendszerlánc áll, amelynek négy eleme a víz természetes körforgását követi:

  • Collect – összegyűjteni,
  • Clean – tisztítani,
  • Hold – tárolni,
  • Release – visszajuttatni.

„Különleges helyzetben vagyunk a csapadékvíz-gazdálkodás területén, ugyanis az ACO elkötelezett és következetes abban, hogy ilyen átfogó és komplex megoldást kínáló rendszerláncban gondolkozzék” – ismertette Dobos István, az ACO Kereskedelmi Kft. SWM-menedzsere. „Rendszerünk elemei egymásra épülő folyamatként biztosítják a csapadékvíz-gazdálkodást a csapadék összegyűjtésétől kezdve, annak megtisztításán keresztül, a természetnek való visszaadásáig. A folyamat mindegyik lépésére rendelkezünk megfelelő termékkel, amelyek segítségével összhangba hozhatjuk az épített és a természeti környezetet” – fejtette ki Dobos István.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyarepitok.hu
Vissza
Hírfolyam