2022. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

TávVíz: új, intelligens, zöldenergiával működik, és magyar

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. munkatársai a felelős vízfogyasztás támogatása érdekében folyamatosan keresik az új, korszerű műszaki és informatikai megoldásokat, ennek jegyében fogtak bele pár éve az intelligens, távvezérelhető vízszabályozó és impulzusszámláló eszköz, a TávVíz fejlesztésébe.

A DRV Zrt. szakmai műhelyében kifejlesztett új technológia a magyar szabadalmi jogot már elnyerte, európai bejegyzése pedig folyamatban van.

Monitorozza a vízfogyást, felfedezi a vízelfolyást

A TávVíz alapfeladata a monitoring – az eszköz figyelni tudja, hogy a vízmérő mér-e a földbe elfolyt vízmennyiséget. 

A TávVíz monitoringrendszere a csőtörésfigyelési funkció alapja – akik például nem laknak folyamatosan az adott ingatlanban, mostantól egy telefonos applikáció, e-mail vagy webes felület segítségével értesítést kaphatnak, ha csőtörés van.

A riasztást követően, a hiba elhárításáig a DRV Zrt. szakemberei távvezérléssel azonnal el tudják zárni a vizet, minimalizálva a vízelfolyást. Ez környezetvédelmi és gazdasági szempontból is rendkívül fontos.

Csőtörés 2016-ban Salgótarjánban – Így is kinézhet egy csőtörés, de legtöbbször észrevétlenül folyik el a víz a föld alatt vagy a falban Fotó: MTI Fotó/Komka Péter

Igazságosan és rugalmasan korlátoz

A TávVíz fontos funkciója az előrefizetős mérés – képes az előrefizetés mértékéig biztosítani a felhasználók vízellátását. 

Már jelenleg is működik a TávVíz vízfogyasztást korlátozó funkciója – ez differenciált vízkorlátozásra és gyors korlátozásfeloldásra teszi képessé a rendszert.

Az eszköz úgy tudja korlátozni a nem fizető felhasználók vízfogyasztását, hogy a jogszabályban előírt mennyiség biztosítva legyen. A hátralék igazolt rendezése után pedig a TávVíz azonnal fel tudja oldani a korlátozást.

TávVíz – A jövő vízszabályozása a DRV Zrt.-től Forrás: DRV Zrt./YouTube.com

Zöldenergiával megy, távolról irányítható, és felkészült a szélsőséges viszonyokra

A TávVíz évtizedekig is elműködik a vezetékben áramló víz zöldenergiájával, karbantartási igénye is minimális. Nehéz fizikai és üzemeltetési körülmények között, például víz alatt vagy szélsőséges hőmérsékleten is tökéletesen helyt áll.

Az eszköz mobil, nagy hatótávolságú, távolról programozható, és segítségével a vezetékben lévő víz mennyisége és nyomása is szabályozható.

Neked ajánljuk
Megoldóképletek emelkedő vízszintre Tengervízből ivóvizet gombnyomásra? Lehetséges! Áder János a klímaváltozásról tartott előadást a révkomáromi diákoknak Pénzzel honorálja a csikkek összegyűjtését a katalán kormány A klímaváltozás harmincszorosára növelte a hőhullámok valószínűségét
Tovább a forrásra: www.drv.hu
Vissza
Hírfolyam