2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A valódi fejlődés útján a Dunántúli Regionális Vízmű

15 új, univerzális kotró-rakodó munkagépet állítottak üzembe a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél. A modern munkagépeket 1,2 milliárd forint összértékű célzott állami támogatás keretében szerezték be. A támogatásból eddig munkába állt 24 munkagép, 2022 első negyedévében érkezik további 10 különleges gépjármű.

A programban 2020 év végétől elsőként a kritikus műszaki állapotú, elidősödött 2 tonna feletti tehergépjárművek, illetve speciális feladatokat végző különleges gépjárművek és munkagépek cseréje valósulhat meg.

Tavaly decemberben a DRV Zrt. gépparkja 5 darab JCB 19E gumihevederes minikotróval és 2 darab Renault D180 önrakodó platós tehergépjárművel gyarapodott, 2021 augusztusában pedig 1 Renault D18 ZW8 ivóvízszállító és egy Renault D18 PRA3 iszapszippantó jármű került a társasághoz. 2021. november 2-án ezenkívül 15 darab univerzális kotró-rakodó munkagépet adtak át ünnepélyes keretek között 

áll a DRV Zrt. közleményében.

„Rendkívüli jelentőségű a magyar állam által társaságunknak biztosított, a DRV hatékony működésének eredményeként 2019-ben megtakarított 1,2 milliárd forint összértékű, célzottan az eszközparkunk megújítására kapott tőkeemelés” – fogalmazott ünnepi beszédében Volencsik Zsolt, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

A 15 új, univerzális kotró-rakodó munkagép az átadási ünnepségen, Siófokon Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a gépjárműpark óriási segítséget fog nyújtani a DRV-nél dolgozó szakembereknek, és talán egy méltóbb munkahelyi környezetet is tud biztosítani az állam ezzel a támogatással az itt dolgozóknak” – tette hozzá az ünnepségen részt vevő Witzmann Mihály, a Somogy megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője.

A támogatásból fennmaradó összegből 2022 első negyedévében 5 darab konténerszállító jármű, 4 darab csatornatisztító, valamint 1 darab iszapszippantó jármű érkezik még a társasághoz.

A járművek a DRV különböző telephelyeire kerültek és kerülnek, szerte a Dunántúlon. A gépjármű-modernizáció a karbantartási és üzemanyagköltségek csökkentését, a munkaerő-kihasználtság növelését, az ellátásbiztonság javítását, valamint a környezeti károk és az egészségügyi kockázatok mérséklését szolgálja.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: drv.hu
Vissza
Hírfolyam