2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Floewater: Meg kell változtatnunk azt, ahogy az ivóvízről gondokodunk

A Miskolci Egyetemen mutatták be az ország első Floewater automatáit. A csomagolásmentes vízautomaták erénye, hogy a hallgatók és munkatársak közvetlenül kulacsaikba tölthetik a prémiumminőségű szűrt vizet. Az innováció fontos lépés az egyetem fenntarthatósági stratégiájában, a Smart&Green Campus kialakításában.

Több mint 65 ezer kilométeres vízhálózatunknak hála Magyarország minden településén biztosított a vezetékes ivóvízvízellátás, sok helyütt egyenesen ásványvíz-minőségű víz folyik a csapokból. Mégis rengeteg PET-palackba csomagolt víz fogy hazánkban, a magyarok évente átlagosan 130 liter palackozott vizet isznak fejenként.

A Floewater erre a problémára nyújt megoldást, csomagolás nélkül biztosít friss és prémiumminőségű vizet. A Floewater vízautomaták nemcsak megszűrik, hanem meg is tisztítják a vizet az esetlegesen a csapvízbe kerülő szennyeződésektől, miközben megőrzik a vízben található értékes ásványi anyagokat, és szükség esetén beállítják a víz pH-értékét is.

Friss és prémiumminőségű víz – egyenesen a kulacsokba Fotó: Floewater

Az innovatív vízszűrő és vízkezelő technológiával készülő Floewater csapok tehát az ország minden pontján ugyanazt a prémiumvizet biztosítják, legyen szó éttermekről, szállodákról, munkahelyekről vagy egyetemi campusokról.

„A Miskolci Egyetem egyik legfontosabb célja, hogy fenntartható módon működjön, és egy valóban smart&green oktatási környezetet alakítson ki a diákok és az oktatók, kutatók, munkatársak számára. Ennek a stratégiának az egyik eleme, hogy visszaszorítsuk a keletkező csomagolási hulladék mennyiségét, elérjük a PET-mentességet” – mondta el az átadón prof. dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese.

„A környezettudatosság és egészségmegőrzés érdekében meg kell változtatnunk azt, ahogy az ivóvízről, a csapvízről gondolkozunk” – hangsúlyozta Szabó Diána, a Floewater automatákat fejlesztő és gyártó HELL Energy senior brandmanagere.

Prof. dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese, valamint Szabó Diána, a Floewater senior brandmanagere az átadón Fotó: Floewater

A Floewater automatákból – a széles körben használt kulacsok méretéhez igazodva – 500 és 750 milliliter mennyiségű hűtött, szűrt, szénsavas vagy szénsavmentes víz vásárolható kártyás fizetéssel.

Ha Magyarország lakosságának 10 százaléka fél évig kulacsból inná a vizet, mintegy 110 millió PET-palackkal kevesebb hulladék terhelné a környezetet.

További információ elérhető a Floewater honlapján.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Megtette első próbaútját Kína első nagy méretű teherszállító drónja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: floewater.hu
Vissza
Hírfolyam