2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Áder János meglátogatta a VízŐrt alkalmazó mintagazdaságot Kenyában

Áder János – elhagyva Ghánát – Kenyába utazott tovább afrikai útja során. A magyar államfő többnapos hivatalos látogatásra érkezett a kelet-afrikai országba, ahol több magyar érdekeltségű projektet is felkeresett, ezek között meglátogatta azt a mintafarmot is, ahol a magyar fejlesztésű VízŐr nevű készítményt használják.

A magyar köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita Kenyában ellátogatott a Munkás Szent József Szakképzési Központba, amely Nairobi szegénynegyedében működik. A központ a Hungary Helps Program keretében közel 280 ezer dollár (88 millió forint) támogatást kapott. Az intézmény a magyar adományt egy szakképzési szárny építésére és felszerelésére fordította – írta az MTI Áder János útjáról tudósító közleménye.

Áder János köztársasági elnök a Twiga Chemical Industries telephelyén, Nairobiban, 2022. január 18-án. Akivel a mintafarm paradicsomültetvényén beszélget az államfő, az Ananthharaman Ramamurthy, a VízŐr helyi forgalmazójának cégvezetője Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezt követően az államfő és kísérete a Nemzeti Gerincsebészeti Kórházat kereste fel, amely egy több kórház támogatására is kiterjedő magyar–szlovén együttműködés keretében orvosi műszereket kapott.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Twiga Chemical Industries mintafarmján, ahol a cég a magyar fejlesztésű VízŐr vízmegkötő készítmény használatával termeszt paradicsomot Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Áder János és Herczegh Anita az államfői kíséret tagjaival ellátogattak arra a mintafarmra is, ahol a magyar fejlesztésű VízŐr nevű készítményt használják és forgalmazzák.

A talajkondicionáló készítmény nagy segítség a helyi gazdáknak: segítségével akár megfeleződhet a zöldségek, gyümölcsök vízigénye, ráadásul a termésátlag is nő.

Áder János a Kék Bolygó című podcastsorozatának egy tavaly őszi kiadásában beszélgetett Vattay Antallal, a Water&Soil Kft. ügyvezető igazgatójával, a VízŐr egyik feltalálójával annak működéséről és felhasználási lehetőségeiről – az erről készült cikkünk ide kattintva megtalálható.

Neked ajánljuk
Mi lesz veled Fertő tó? Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Két amerikai dizájnerhallgató újragondolta a vízszűrőket
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam