2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Először iskolás csoportokat vár a frissen megnyitott Vizek háza élménypark

A Balaton déli partján átadták a gyerekeknek a Vizek házát: Zamárdi bemutatóteremmel és vizes játszótérrel gazdagodott, míg Siófokon a töreki tanösvény 4 új pihenőhellyel bővült. Az élménypark a Balaton vízgyűjtőjéről, ivóvízellátásról és szennyvízkezelésről mesél izgalmasan és játékosan.

A Vizek háza így lehetőséget ad az ismeretek bővítésére és elmélyítésére, valamint az élményszerű tanulásra és kikapcsolódásra is – hangsúlyozta a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. közleménye.

A DRV a Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában elnevezésű projekt keretében álmodta meg és hívta életre a Vizek házát.

A vizes szakemberek célja a fejlesztéssel az, hogy a Balaton vízgyűjtő területével, valamint a vízbázisvédelemmel és szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismereteket minél szélesebb közönséggel megismertethessék, ösztönözve ezzel az élménypark látogatóit arra, hogy egyre környezettudatosabb, takarékosabb és felelősebb vízfelhasználókká váljanak.

A DRV Zrt. átadta a Vizek háza élményparkot a Balaton déli partján – A Somogy Televízió riportja Forrás: Somogy Televízió/DRV Zrt./YouTube.com

A Vizek háza a Balaton vízgyűjtőjén, a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában, a DRV zamárdi telephelyén épült meg.

Az új, edukációra és szemléletformálásra egyaránt alkalmas élményparkban bemutatóterem, vizes játszótér és tanösvény is található.

A frissen megnyílt Vizek háza először az iskolás csoportokat várja Fotó: DRV Zrt.

A bemutatóterem az élményszerű ismeretszerzés helyszíneként szolgál kis kémikus sarokkal és interaktív balatoni terepasztallal, a vizes játszótéren pedig a vizes műtárgyak működésébe bevezető játékok mellett egy interaktív makettasztalt is elhelyeztek.

Ezenkívül a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is ad alkalmat a kalandozásra, kicsit távolabb, a töreki tanösvényen pedig 4 új állomáshelyet is kialakítottak, hogy tanulmányi kirándulások és iskolai programok hangulatos helyszínévé válhasson.

A frissen megnyílt Vizek házát először iskolás csoportok látogathatják, a szélesebb közönség előtt később nyitja meg kapuit.

Neked ajánljuk
Az Olymp Cars vadonatúj szereplő az elektromos autók piacán A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó) A siker titka vidéken, 19. rész – Vadvirág teaház (videó) Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: drv.hu
Vissza
Hírfolyam