2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyen letölthető e-könyv a mezőgazdasági drónokról

Gyorsan szaporodnak a mezőgazdasági drónok. Hogyan lehet kihasználni a bennük rejlő potenciált, miként segíthetnek az eredményesebb földművelésben? Efféle kérdésekre ad praktikus válaszokat egy, a napokban megjelent és ingyen letölthető angol nyelvű elektronikus szakkönyv.

A drónok az élet legkülönfélébb területein töltenek be egyre fontosabb szerepet. Napról napra szaporodnak, sokasodnak, újfajta alkalmazásokban tűnnek fel. Fejlődésük olyan döbbenetesen felgyorsult, hogy az infokom újításokat egyébként is nehezen követő szabályozás ezzel a technológiával különösen nem tudja tartani a lépést.

A sok alkalmazási terület közül a mezőgazdaság volt az elsők egyike, és az ember nélküli légi járműveket manapság már igen szerteágazó agrárcélokra használják.

Az UAV-k (Unmanned Aerial Vehicle, ember nélküli légi járművek) a földművelésben is gyorsan nélkülözhetetlenné válnak, mert hatékonyabbá teszik a mezőgazdák munkáját, precíz kép- és mozgóképfelvételeikkel, megfigyeléseikkel folyamatosan szolgáltatnak adatokat a termés aktuális állapotáról, vizuális adataikból minden eddiginél hamarabb tudhatunk esetleges fertőzésekről, betegségekről.

Például drónok által készített térképekkel azonosíthatók beteg és egészséges növények.

Az elmúlt években komplett ökoszisztémák alakultak ki mezőgazdaságra specializálódott drónok körül, lehetővé téve a levegőben összegyűjtött adatok újszerű felhasználását.

Csakhogy annyi az agráralkalmazás, hogy lassan már ki sem lehet igazodni rajtuk…

Jó hír, hogy infokom, robotika és mezőgazdasági szakértők gyakran publikálnak elemzéseket a drónok agráriumbeli tevékenységéről, a napokban pedig a szakterületről meg is jelent egy átfogó és ingyenes angol nyelvű elektronikus könyv (Drones in Agriculture: The Ultimate Guide to Putting Your Drone to Work in the Farm). A gyakorlati tanácsokkal bőségesen szolgáló kötet itt tölthető le.

A könyv gyakorlott és kezdő drónfelhasználóknak egyaránt hasznos tanácsokkal szolgál arra vonatkozóan, hogy hogyan alkalmazzák a lehető leghatékonyabban gépeiket gazdaságukban,

például mi kell ahhoz, hogy sikeresen vágjanak neki az éves teendőknek, vagy miként dolgozzanak fel légi felvételeket a jobb termény érdekében, hogyan éljenek a drónokhoz kapcsolódó más technológiai lehetőségekkel stb.

Neked ajánljuk
Természetvédelmi, vadgazdálkodási és méhészeti összefogás az agrártámogatások megváltoztatásáért Több 100 milliárdot veszít a magyar mezőgazdaság, ha alacsonyan marad a Duna A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam