2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több termőföld van a világon, mint ahogy eddig hittük

Egy tavaly év végi hír szerint a korábban becsültnél 15-20 százalékkal több, összesen 1,87 milliárd hektár mezőgazdaságra alkalmas földterület van a világon, ráadásul a legtöbb Indiában, egy új, műholdképek és big data elemzések felhasználásával készült tanulmány szerint. Ez a mostani kutatás sok segítséget adhat a jövőbeni eredményes gazdálkodáshoz.

Több mezőgazdaságra alkalmas terület van a világon, mint azt korábban gondoltuk, ráadásul Indiának több termőföldje van, mint az USA-nak vagy Kínának egy új tanulmány szerint, amelyet a  U. S. Geological Survey készített. Globálisan összesen 1,87 milliárd hektár termőföld van, ami a korábbi becsléseknél 15-20 százalékkal több. Az intézmény szerint az eltérés oka, hogy korábban nem pontosan térképezték fel a területeket, illetve volt, amit le is hagytak róla. 

A legnagyobb termőfölddel, összesen 179,8 millió hektárral India rendelkezik.

Míg a USA-ban 167,8 millió, Kínában pedig 165,2 millió mezőgazdaságra alkalmas terület van, így ezzel a termőföldek területét összegző listán ők a második és harmadik helyezettek. Utánuk Oroszország következik a negyediken.

Dél-Ázsia és Európa a világ mezőgazdasági „fővárosainak” tekinthetők, mert ezeken a területeken egyes országoknak több mint 80 százaléka termőföld.

Ezzel szemben az USA-ban vagy Kínában csak nagyjából az ország területének ötödén művelnek földet.

Prasad Thenkabail, a U. S. Geological Survey földrajzi kutatója szerint felbecsülhetetlen értékű tudni a termőföldek pontos elhelyezkedését és minőségét az eredményes gazdálkodáshoz. 

A U. S. Geological Survey-tanulmányhoz műholdképeket és big data elemzést használtak, a kutatás pedig egy olyan NASA-projekt része, amely pontos adatokat gyűjt és szolgáltat a mezőgazdasági területekről és a vízhasználatról – írja a Bloomberg

Neked ajánljuk
Vége a magyar málnának – bekövetkezett, amitől sokan tartottak Zuhé helyett napra és szélre ácsingóznak Diákok idegenelik a búzát a vetőmagültetvényeken (képgaléria) A szénadó lehet a klímaválság ellenszere? Üzenet a jövőnek
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam