2018. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Betilthatják Nagy-Britanniában az élő állatok exportját

Az állatvédelemben eddig is elöl járó Nagy-Britanniában most azon gondolkoznak, hogy a brexitet követően teljesen betiltsák az élő állatok exportját.

Becslések szerint 2017-ben mintegy 20 ezer élő juhot szállítottak Nagy-Britanniából a kontinentális Európába, amit eddig uniós előírások miatt nem korlátozhattak. A közelgő brexit után viszont mindez akár gyökeresen meg is változhat. A britek ugyanis az állatjóléti szabályozások szigorítását tervezik, és akár az élőállat-export teljes betiltása is szóba jöhet. Első körben szakmai konzultációt indítanak az ügyben, tehát a történet még nem lefutott.

Michael Gove agrárminiszter elmondása szerint, bár

már eddig is Nagy-Britanniában volt az egyik legszigorúbb állatjóléti szabályozás a világon, de tovább akarják azt fejleszteni. Mint elmondta: minden élőlény élete minden szakaszában megérdemli a tiszteletet és a gondoskodást. 

Az élőállat-szállítást eddig is kritizálók üdvözlik a szigorítást. John Fishwick, a brit állatorvosi szövetség elnöke szervezete nevében egyetértését fejezte ki a tervezett szigorítással kapcsolatban. Fishwick amúgy is azt vallja: az állatokat húsként kell szállítani, és nem élve – írja a BBC.

Neked ajánljuk
A bioélelmiszerek előállításának követelményei Uniós forrásból kutatja a klímaváltozást a NAIK Minden, amit a pálmaolajról tudni kell! Az EB és Bill Gates tiszta energiákkal foglalkozó befektetési alapot hozott létre Aszály: nemcsak az Ínség-szikla, hanem egy második világháborúban elsüllyedt hajó is felszínre került
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam