2018. június 18., Arnold, Levente
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Betilthatják Nagy-Britanniában az élő állatok exportját

Az állatvédelemben eddig is elöl járó Nagy-Britanniában most azon gondolkoznak, hogy a brexitet követően teljesen betiltsák az élő állatok exportját.

Becslések szerint 2017-ben mintegy 20 ezer élő juhot szállítottak Nagy-Britanniából a kontinentális Európába, amit eddig uniós előírások miatt nem korlátozhattak. A közelgő brexit után viszont mindez akár gyökeresen meg is változhat. A britek ugyanis az állatjóléti szabályozások szigorítását tervezik, és akár az élőállat-export teljes betiltása is szóba jöhet. Első körben szakmai konzultációt indítanak az ügyben, tehát a történet még nem lefutott.

Michael Gove agrárminiszter elmondása szerint, bár

már eddig is Nagy-Britanniában volt az egyik legszigorúbb állatjóléti szabályozás a világon, de tovább akarják azt fejleszteni. Mint elmondta: minden élőlény élete minden szakaszában megérdemli a tiszteletet és a gondoskodást. 

Az élőállat-szállítást eddig is kritizálók üdvözlik a szigorítást. John Fishwick, a brit állatorvosi szövetség elnöke szervezete nevében egyetértését fejezte ki a tervezett szigorítással kapcsolatban. Fishwick amúgy is azt vallja: az állatokat húsként kell szállítani, és nem élve – írja a BBC.

Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„A kínzás nem kultúra” – Több ezren tüntettek Madridban „Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 100 év után felbukkantak a farkasok Belgiumban 122 vemhes bálnát öltek meg a japán halászok „a tudomány nevében” 1970 óta súlyosan csökkent a madarak száma Dániában