2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Betilthatják Nagy-Britanniában az élő állatok exportját

Az állatvédelemben eddig is elöl járó Nagy-Britanniában most azon gondolkoznak, hogy a brexitet követően teljesen betiltsák az élő állatok exportját.

Becslések szerint 2017-ben mintegy 20 ezer élő juhot szállítottak Nagy-Britanniából a kontinentális Európába, amit eddig uniós előírások miatt nem korlátozhattak. A közelgő brexit után viszont mindez akár gyökeresen meg is változhat. A britek ugyanis az állatjóléti szabályozások szigorítását tervezik, és akár az élőállat-export teljes betiltása is szóba jöhet. Első körben szakmai konzultációt indítanak az ügyben, tehát a történet még nem lefutott.

Michael Gove agrárminiszter elmondása szerint, bár

már eddig is Nagy-Britanniában volt az egyik legszigorúbb állatjóléti szabályozás a világon, de tovább akarják azt fejleszteni. Mint elmondta: minden élőlény élete minden szakaszában megérdemli a tiszteletet és a gondoskodást. 

Az élőállat-szállítást eddig is kritizálók üdvözlik a szigorítást. John Fishwick, a brit állatorvosi szövetség elnöke szervezete nevében egyetértését fejezte ki a tervezett szigorítással kapcsolatban. Fishwick amúgy is azt vallja: az állatokat húsként kell szállítani, és nem élve – írja a BBC.

Neked ajánljuk
Hagymások ültetése ősszel (videó) Egyre népszerűbb egy horvátországi méhhotel Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam