2021. május 10., Ármin, Pálma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miért egészségesek az ökotermékek/biotermékek?

A kérdésre az egyik válasz: nem viszünk be a szervezetünkbe felesleges, ártalmas és mesterséges anyagokat, továbbá az ökoélelmiszerekkel több vitaminhoz, tápanyaghoz és ásványi anyaghoz juthatunk, mint ugyanakkora adag konvencionális étel elfogyasztásával.

Az öko- és biotermékek esetében a termelésből származó vegyszermaradvány-, antibiotikum- és GMO-mentesség mellett az élelmiszereket nem teszik ki ionizáló sugárzásnak, és nem használnak mesterséges adalék- és színezőanyagokat sem.

Különböző tesztek bizonyítják, hogy

a biogazdálkodásból származó termények szárazanyag-tartalma és a mikrobiológiai ellenálló képessége nagyobb, így könnyebben tárolhatók és sokáig fogyaszthatók.

Mérések mutatták, hogy az íz- és zamatanyagok, valamint a természetes fitovegyületek, antioxidánsok mennyisége nagyobb a bioélelmiszerekben a konvencionálisakhoz képest.

Fotó: magasin-bio-sarlat.com

Bizonyított tény, hogy a bioélelmiszerek vitálaktivitása (az életerő kimutatása, az élő szubsztrát egy bizonyos rendre törekszik, amit fémsóoldatok segítségével láthatóvá tesznek) és fénytárolási (az élő sejtnek a napsütésből tárolt fénykibocsátási képessége, a lebomlási anyagcsere-folyamatok során) kapacitása is jobb.

Laboratóriumi vizsgálatok során patkányokat, csirkéket és nyulakat állítottak választási lehetőség elé, és az esetek szignifikáns részében a biotakarmányt választották. Akkor mi, emberek, miért választanánk a konvencionálisat?

Az ökoélelmiszerekben tehát:

  • magas az íz- és a zamatanyagok mennyisége;
  • magas a természetes fitovegyületek, antioxidánsok mennyisége;
  • magas a vitamin-, az ásványianyag- és a szárazanyagtartalom;
  • nincsenek a termelésből felszívódó vegyszerek;
  • nincsenek GM-szervezetek;
  • nincs antibiotikum;
  • nincsenek mesterséges adalék- és színezőanyagok;
  • nincsenek egészségre káros tartósítószerek, ízfokozó anyagok.
Neked ajánljuk
Falusi fortély – Tavaszi vetés (videó) Cápabőr a levegőben? – Biomimikrivel spórol a Lufthansa Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Bajba jutott színésztársainak segítene Molnár Gusztáv
Tovább a forrásra: biokultura.org
Vissza
Hírfolyam