2018. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Kényszerből szűnnek meg gazdaságok

A hibás gazdaságpolitika és a Közös Agrárpolitika rossz döntései következményeként hárompercenként eltűnik egy kisparaszti gazdaság Európában.

Az Európai Parlament baloldali frakciója a közeli jövőben egy Brüsszelben rendezendő tüntetéssel kívánja felhívni az európai közvélemény figyelmét arra, hogy az EU-ban egyre több családi kisgazdaság kénytelen felhagyni a termeléssel – írja a topagrar.com.

Fotó: pixabay.com

A zöldek és a baloldal felmérései szerint a legutóbbi tíz évben hárompercenként történt egy ilyen kényszerű pályaelhagyás. A baloldali frakció szerint ehhez nagymértékben hozzájárul az a tény, hogy

jelenleg az agrártámogatásként kifizetett évi 55 milliárd euró 80 százalékát a jogosultak 20 százaléka kapja,

vagyis a hibás gazdaságpolitika és a Közös Agrárpolitika (KAP) nem megfelelően átgondolt döntései is felelősek a szóban forgó kedvezőtlen folyamat felerősödéséért.

Az EP-képviselők a támogatások nem megfelelő elosztását is kritizálták, ezért a tervezett tüntetésen elsősorban az alábbi követeléseket kívánják előtérbe állítani:

  • fenntartható termelői és fogyasztói magatartás;
  • méltányos jövedelem a kis és közepes gazdaságok számára és társadalombiztosítás a mezőgazdasági dolgozóknak;
  • a Közös Agrárpolitikának a klímaváltozáshoz és az egészségvédelemhez való igazítása;
  • a gazdagok további gazdagítása helyett a támogatások igazságosabb elosztása.
Neked ajánljuk
A bioélelmiszerek előállításának követelményei Uniós forrásból kutatja a klímaváltozást a NAIK Minden, amit a pálmaolajról tudni kell! Több módszer is létezik a globális felmelegedés megállítására – íme az 5 legjobbnak tűnő 100 éven túliak társasága – Tippek és trükkök a hosszú élet „szakértőitől”
Tovább a forrásra: agrotrend.hu
Vissza
Hírfolyam