2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Magyarországon is minősítik a zöld márkákat

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a GREEN BRANDS független nemzetközi minősítő szervezet. A címre fenntarthatóan működő termelő és szolgáltató, illetve élelmiszeripari vállalatok jelentkezhetnek.

A németországi székhelyű GREEN BRANDS Organisation GmbH célja, hogy a valóban fenntarthatóan működő, a környezet és a természet védelmére nagy hangsúlyt helyező márkák és termékek kitüntetésével elismerje azok fenntarthatósági teljesítményét, és növelje ismertségüket és elismertségüket a fogyasztók és az üzleti partnerek körében.

A szervezet a kis- és középvállalkozások minősítését is fontosnak tartja, hiszen a kkv-k alkotják egy gazdaság gerincét. 

A GREEN BRANDS minősítést termelő és szolgáltató vállalatok, élelmiszeripari és egyéb termékek, szervezetek és személyiségek kaphatják meg.

Azokat a kisebb és nagyobb, fogyasztói és üzleti „zöld” márkákat ismerik el, amelyek bizonyíthatóan ökológiailag fenntarthatóan működnek, és ezzel hozzájárulnak a természet és a környezet védelméhez.

A kitüntetett márkákat egy exkluzív, kétévente megjelenő kiadványban mutatják be, amelyet közvetlenül juttatnak el piackutatókhoz, a gazdasági sajtóhoz, a kamarákhoz, az állami intézményekhez, az egyetemekhez és a marketingszakma vezető képviselőihez.

A szervezet által adott elismerés érvényessége két év, azt követően a díjazott márkáknak meg kell újítaniuk a minősítést – számol be a lehetőségről az agrárkamara.

Szeretne saját cégének vagy valaki másnak GREEN BRANDS-logót? A jelentkezés feltételeiről itt tud bővebben tájékozódni.

Neked ajánljuk
A biogazdálkodás gondjai Veszélyes kihívás az állatok ijesztgetése (videóval) A Facebook is a tiszta energiát lájkolja Ehető vadon termő növények a tányéron Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam