2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már szüretelik a szőlőt Európa első újborához Ordacsehiben

A megszokottnál tíz nappal korábban, július 24-én megkezdődött az idei magyarországi szüret – hagyományosan a csabagyöngyével. Idén minden korábbinál előbb indult a virágzás, így az ország több borvidékén bőséges termésre számítanak.

Megkezdték a legkorábbi érésű szőlőfajta, a csabagyöngye szedését kedden Ordacsehiben, ezzel elindult a szüret Magyarországon és egész Európában is – közölte a Varga Pincészet kedden. A szőlőszüret minden évben a balatonboglári borvidéken kezdődik el a csabagyöngyével, amiből Európa első újbora készül, és amely már augusztus második felében a polcokra kerülhet.

Ahogyan ez a kép alatti feliraton is látszik, a korábbi esztendőkben a csabagyöngye szüretelése még augusztus első hetére esett. 

Megkezdték a csabagyöngye szüretelését a Somogy megyei Ordacsehi határában 2015. augusztus 6-án Fotó: MTI

Varga Máté, a pincészet ügyvezetője kifejtette: az idén minden korábbinál előbb indult a virágzás, ezért az eddig megszokottnál mintegy tíz nappal hamarabb kezdődhetett a szüret, így az ország több borvidékén nagy termésre van kilátás.

Ordacsehiben várhatóan összesen 350 ezer kilogramm szőlőt szüretelnek 38 hektárról, amit több mint 60 termelőtől vásárol meg a pincészet.

Neked ajánljuk
Őshonos gyümölcsfákat telepítettek Rákóczifalván Növényi sokféleség a szári Csoroszlya Farmon – Ökológiai gazdálkodás a gyakorlatban, 1. rész (videó) Új együttműködés segíti elő régiónk zöldnövekedését Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam