2018. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Már szüretelik a szőlőt Európa első újborához Ordacsehiben

A megszokottnál tíz nappal korábban, július 24-én megkezdődött az idei magyarországi szüret – hagyományosan a csabagyöngyével. Idén minden korábbinál előbb indult a virágzás, így az ország több borvidékén bőséges termésre számítanak.

Megkezdték a legkorábbi érésű szőlőfajta, a csabagyöngye szedését kedden Ordacsehiben, ezzel elindult a szüret Magyarországon és egész Európában is – közölte a Varga Pincészet kedden. A szőlőszüret minden évben a balatonboglári borvidéken kezdődik el a csabagyöngyével, amiből Európa első újbora készül, és amely már augusztus második felében a polcokra kerülhet.

Ahogyan ez a kép alatti feliraton is látszik, a korábbi esztendőkben a csabagyöngye szüretelése még augusztus első hetére esett. 

Megkezdték a csabagyöngye szüretelését a Somogy megyei Ordacsehi határában 2015. augusztus 6-án Fotó: MTI

Varga Máté, a pincészet ügyvezetője kifejtette: az idén minden korábbinál előbb indult a virágzás, ezért az eddig megszokottnál mintegy tíz nappal hamarabb kezdődhetett a szüret, így az ország több borvidékén nagy termésre van kilátás.

Ordacsehiben várhatóan összesen 350 ezer kilogramm szőlőt szüretelnek 38 hektárról, amit több mint 60 termelőtől vásárol meg a pincészet.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás miatt elvesztheti klasszikus ízét a pezsgő Egy kis sziget a világ egyik legjobb tejtermelője Rekordmennyiségű málna és szeder termett a Pilisi Parkerdőben Szigetközi csodák kirándulóknak Kertészkedés a tenger alatt (videóval)
Tovább a forrásra: szuperfarm.hu
Vissza
Hírfolyam